Internațional

Un ursuleţ de pluş pe locul din bancă al elevei ucise în atentat

Ziarul de Vrancea
19 mai 2012 638 vizualizări
ursurile s-au reluat ieri la liceul din Brindisi unde a avut loc explozia unei bombe artizanale n autorităţile continuă să îl caute pe bărbatul care a lăsat dispozitivul langă gardul şcolii

Cursurile s-au reluat ieri dimineaţă în liceul din Brindisi, vizat de un atentat sâmbătă, în timp ce autorităţile îl caută pe autorul acestui act încă nerevendicat. Elevii au revenit în băncile lor la liceul Morvillo Falcone, unde colegii au aşezat un urs de pluş pe locul lăsat gol de Melissa Bassi, în vârstă de 16 ani, ucisă aproape pe loc de explozia unei bombe formate din butelii de gaz, sâmbătă, cu puţin timp înainte de începerea cursurilor. "Adio Melissa, vei rămâne întotdeauna în memoria celor care te-au iubit. Adio micule înger care zîmbeşti în ceruri", se putea citi pe un bilet ce însoţea un buchet de flori. Alţi cinci liceeni, grav răniţi în atentat, lipseau de la cursuri. Părinţii şi vecinii continuau, ieri, să depună coroane de flori şi mesaje în amintirea tinerei Melissa. Cu ajutorul psihologilor, liceul a pus la punct un program special pentru zilele următoare.
În acest timp, anchetatorii coordonaţi de Parchetul din Brindisi s-au lansat într-o urmărire a autorului sau autorilor atentatului. Ei dispun de un portret robot realizat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere instalate în apropierea liceului. Pe aceste imagini se vede un bărbat care se uită la tinerele ce coboară din autobuzul ce le aduce din satul lor, Mesagne, situat în apropiere de Brindisi, apoi apasă pe o telecomandă ce declanşează bomba, a declarat procurorul din Brindisi, Marco Dinapoli.
Procurorul privilegiază ipoteza unui "act izolat" comis de o persoană aflată "în război cu restul lumii", dar, pentru şeful diviziei antimafie şi antiterorism Cataldo Motta, nu există "nimic care să conducă în mod sigur" către această pistă. Mai multe ziare publică luni o serie de imagini destul de neclare cu acest bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, cu aspect occidental, dar cu trăsăturile abia vizibile, purtând o vestă închisă la culoare, pantaloni deschişi şi încălţăminte sport.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.