Internațional

Mozaic international: Cum se văd de la Ministerul de Externe cerşetorii români veniţi în Londra

Ziarul de Vrancea
17 mai 2012 531 vizualizări
Presa britanică a reluat ştirile mai vechi, din aprilie, afirmă un comunicat al ministerului de la Bucureşti

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns la o solicitare Mediafax, că articolul publicat marţi de London Evening Standard despre cerşetorii români din centrul Londrei reia ştiri apărute în presa britanică în aprilie. "Imediat după publicarea ştirilor respective, la data de 24 aprilie 2012, la sediul Consiliului Local Westminster, a avut loc o reuniune pe această temă cu participarea reprezentanţilor consiliului local, ai autorităţilor locale de poliţie, organizaţiilor nonguvernamentale. Din partea Ambasadei României la Londra au participat ataşatul pentru probleme sociale şi de muncă şi şeful Secţiei consulare. În plus, ataşatul pentru afaceri interne al Ambasadei a avut o întâlnire separată pe această temă cu responsabilii din cadrul autorităţilor de poliţie locale", se arată în precizarea MAE.
"Autorităţile britanice şi-au exprimat preocuparea faţă de proliferarea, odată cu apropierea perioadei de desfăşurare a Jocurilor Olimpice, a cazurilor de persoane de origine română care dormeau pe străzi, care practicau cerşetoria şi mici infracţiuni", evidenţiază MAE. Atât autorităţile britanice, cât şi reprezentanţii Ambasadei au căzut de acord asupra faptului că acest fenomen poate fi prevenit şi combătut doar în strânsă cooperare. Astfel, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, autorităţile din cele două state au hotărât să intensifice cooperarea poliţienească.
Presa londoneză relata, la începutul săptămanii, că cerşetori români, evacuaţi de către poliţie din Marble Arch luna trecută, au instalat o nouă tabără la mai puţin de 50 de metri distanţă, în rezervaţia centrală din Park Lane, aproximativ 50 dintre ei dormind în tufişuri. London Evening Standard preciza că cei aproximativ 50 de cerşetori români dorm în tufişuri, în zona Mayfair, intens frecventată de turişti şi înconjurată de unele dintre cele mai exclusiviste hoteluri şi restaurante din Londra. Grupări infracţionale par să îi aducă din România înainte de Jocurile Olimpice, aceştia fiind "repartizaţi" dinainte în grupuri de cerşetori, hoţi de buzunare şi prostituate, potrivit publicaţiei britanice.

Statele Unite şi-au făcut planurile pentru un război cu Iranul

Anunţul a fost făcut de ambasadorul SUA în Israel n fără să se refere la Iran, premierul Rusiei lansează avertismente

Statele Unite au elaborat planuri militare pentru un atac împotriva Iranului, în caz că va fi necesară această opţiune pentru a împiedica dotarea cu arme nucleare a regimului islamist de la Teheran, afirmă ambasadorul SUA în Israel, citat de Wall Street Journal. "Statele Unite ar prefera să nu recurgă la forţa militară, dar acest lucru nu înseamnă că această opţiune nu există. Şi, nu doar că există, ci este şi pregătită. Au fost elaborate planuri exacte", a declarat ambasadorul Dan Shapiro într-un discurs rostit la Ierusalim.
Reprezentanţii marilor puteri şi cei ai Iranului vor participa la o nouă rundă de discuţii pe tema programului nuclear iranian, reuniunea urmând să aibă loc săptămâna viitoare, la Bagdad (Irak). Occidentul şi Israelul suspectează regimul islamist de la Teheran că ar încerca să se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Iranul respinge acuzaţiile.

Noul premier rus îi avertizează pe occidentali contra unor războaie "pripite"

Premierul rus Dmitri Medvedev i-a avertizat pe occidentali împotriva unor intervenţii militare "pripite" care pot aduce extremişti la putere, conflicte regionale şi chiar un război nuclear, înainte de a pleca să participe la summitul G8 din Statele Unite.
Medvedev a făcut aceste declaraţii în cursul unui forum juridic la Sankt Petersburg, înainte de a pleca spre Statele Unite, unde va reprezenta ţara la summitul G8 de la Camp David. Comentariile sale reprezintă o aluzie clară la criza siriană, asupra căreia Moscova, aliată a Damascului, are o poziţie opusă faţă de occidentali, dar şi la loviturile aeriene ale NATO asupra Libiei, denunţate în numeroase rânduri de către Moscova.
"Consecinţele intervenţiilor militare pripite în ţări terţe se termină, de obicei, cu sosirea la putere a extremiştilor", a declarat Medvedev, care a fost preşedinte din 2008 şi până la revenirea la Kremlin, pe 7 mai, a celui mai puternic om din ţară, Vladimir Putin. "La un anumit moment, asemenea acte, care subminează suveranitatea naţională, pot conduce la un război regional de anvergură şi chiar la recurgerea la arma nucleară", a adăugat el, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.