Internațional

Mozaic international: Guvernul francez a tăiat cu 30% lefurile miniştrilor şi preşedintelui

Ziarul de Vrancea
17 mai 2012 554 vizualizări
Primul Consiliu de Miniştri din mandatul lui François Hollande a adoptat ieri o reducere cu 30% a salariilor preşedintelui francez şi miniştrilor, au declarat pentru presă mai mulţi membri ai Guvernului la finalul şedinţei

Această măsură, simbolică într-o perioadă de criză, figura în programul candidatului socialist, care a pledat pentru un "Executiv" exemplar.

Franţa va ratifica pactul fiscal al UE doar cu amendamente privind creşterea economică

Franţa nu va ratifica pactul de disciplină fiscală al UE în forma actuală şi cere amendamente care să introducă "angajamente ambiţioase" pentru susţinerea creşterii economice, a declarat ieri noul ministru francez al Finanţelor, Pierre Moscovici. Noul executiv de la Paris este un susţinător al disciplinei fiscale serioase, însă vrea de asemenea o strategie puternică pentru susţinerea creşterii economice în Europa, a spus Moscovici. Renegocierea tratatului fiscal al UE, semnat în luna martie de 25 de state membre şi susţinut de fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy şi de cancelarul german Angela Merkel, a fost una dintre temele-cheie promovate de Hollande în timpul campaniei electorale.

Francesco Schettino era nepregătit să conducă Costa Concordia

Curtea de Casaţie a Italiei a stabilit că Francesco Schettino era nepregătit să conducă nava de croazieră Costa Concordia, eşuată în largul coastelor Toscanei în ianuarie, când au murit 32 de persoane. În motivarea hotărârii pe care a luat-o luna trecută de a-l menţine pe Schettino în arest la domiciliu, Curtea precizează că acesta a dat dovadă de un nivel "scăzut de mobilizare în îndeplinirea funcţiilor de comandă ori în a face faţă responsabilităţii pentru siguranţa oamenilor aflaţi în grija sa". Francesco Schettino este acuzat de omucidere multiplă, cauzarea naufragiului, abandonarea navei, abandonarea persoanelor aflate în nevoie şi de eşecul unei comunicări corecte cu autorităţile maritime. Comandantul a fost numit de presa internaţională "căpitanul laş", după ce o înregistrare a unei conversaţii cu Paza de Coastă a sugerat că acesta a refuzat să se supună ordinelor de a se întoarce la bordul navei de croazieră Costa Concordia, scufundată parţial, pe care a părăsit-o înaintea încheierii opraţiunilor de evacuare.

Turcii se zburlesc din nou la israelieni

Armata turcă a acuzat ieri Israelul că a încălcat spaţiul aerian al entităţii turce din Cipru, afirmând că avionul intrus a fost respins în urma intervenţiei unor avioane de vânătoare turce într-o zonă controversată de prospecţiune pentru gaze şi petrol. Incidentul s-a produs luni, iar avionul, al cărui tip nu a fost precizat, "a încălcat în cinci rânduri" spaţiul aerian al Republicii Turce a Ciprului de Nord (RTCN), recunoscută doar de către Turcia, se arată într-un comunicat postat pe Internet al Statului Major turc, care nu precizează dacă avionul era civil sau militar. Două avioane turce de tip F-16 au escortat avionul intrus, potrivit Statului Major turc. Ciprul (ciprioţii greci, recunoscut internaţional) şi Israelul sunt angajate de anul trecut în prospecţiuni submarine, în largul părţii de sud a insulei mediteraneene, cărora Turcia li s-a opus, argumentând cu privire la drepturile entităţii din nordul Ciprului. Turcia se află în relaţii reci cu statul evreu, după ce comandouri israeliene au ucis nouă cetăţeni turci care încercau să spargă blocada impusă Fâşiei Gaza, la bordul unui feribot turc, în mai 2010.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.