Internațional

Barack Obama a ajuns "Primul Preşedinte Gay"

Ziarul de Vrancea
14 mai 2012 851 vizualizări
"Titlul" i-a fost conferit pe coperta prestigioasei reviste Newsweek, după ce şeful Administraţiei de la Washington s-a declarat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Revista Newsweek îl prezintă pe preşedintele american, Barack Obama, pe copertă, cu titlul "Primul Preşedinte Gay", după ce acesta şi-a exprimat sprijinul pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, săptămâna trecută. În fotografia de pe copertă, Obama apare privind spre cer, cu un halou în culorile curcubeului deasupra capului. Articolul din revistă este scris de jurnalistul homosexual Andrew Sullivan, un conservator declarat, şi analizează sprijinul preşedintelui pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
Obama a afirmat miercuri că susţine căsătoriile gay, schimbându-şi poziţia asupra unei probleme sociale controversate cu numai şase luni înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Preşedintele a precizat atunci că, în urma unor discuţii îndelungate cu prietenii şi familia, inclusiv cu soţia şi cele două fiice ale lor, el consideră "personal" că homosexualii şi lesbienele ar trebui să aibă dreptul de a se căsători.
Viziunea lui Obama este în contrast cu cea a lui Mitt Romney, care va fi probabil contracandidatul său republican la alegerile prezidenţiale şi care şi-a reiterat opinia conform căreia "căsătoria este o relaţie între un bărbat şi o femeie".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.