Internațional

Mozaic stiri internationale:Biciclete de 2300 euro bucata pentru militarii elveţieni

Ziarul de Vrancea
14 mai 2012 676 vizualizări
Armata elveţiană va achiziţiona noi biciclete, denumite "Vélo 12", pentru trupele sale, care vor înlocui modelele actuale, vechi de peste 20 de ani. Un contract ar urma să fie semnat în curând cu fabricantul din Zurich Simpel, pentru 2.800 de biciclete, la preţul de 2.500 de franci elveţieni (2.300 de euro) bucata.

Bicicletele militare elveţiene, deosebit de grele şi robuste, sunt foarte căutate, în special de excursionişti, care doresc un material solid şi simplu. Potrivit NZZ Am Sonntag, ministrul Apărării Ueli Maurer, foarte criticat în Elveţia pentru modul în care a gestionat dosarul achiziţionării avioanelor de luptă Gripen, a testat el însuşi bicicleta. Noul model este cu mult îmbunătăţit, având cadru de aluminiu, frâne pe disc, butuc cu dinam încorporat, opt viteze şi o greutate de numai 15 kilograme. Vechiul model avea doar o viteză şi cântărea 25 de kilograme. Bicicleta este folosită de soldaţi pentru exerciţii fizice şi pentru transportul prin cazărmi. Armata elveţiană dispunea până în 2003 de trupe de infanterie cicliste, care circulau cu biciclete militare, dar acestea au fost desfiinţate.

Comisie specială în Parlamentul de la Kiev pentru soluţionarea conflictului transnistrean

Parlamentul de la Kiev va avea o comisie parlamentară responsabilă de soluţionarea problemei transnistrene, a declarat preşedintele comuniştilor din Ucraina, Petro Simonenko, în cadrul unei întâlniri cu liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, relatează Jurnal de Chişinău. Pe de altă parte, liderul grupului parlamentar al Radei Supreme (Parlamentul ucrainean, n.r.) pentru relaţii cu Republica Moldova, Anatolie Kinah, şi-a exprimat pesimismul în privinţa rezolvării în curând a diferendului transnistrean. Deputatul crede că autorităţile de la Chişinău vor pierde regiunea separatistă dacă influenţa României asupra Republicii Moldova se va extinde.

Fonduri europene făcute praf de israelieni

Israelul a demolat în 2011 zeci de case palestiniene, rezervoare de apă şi infrastructuri agricole finanţate din fonduri europene, iar 110 alte structuri sunt ameninţate, a denunţat un raport publicat ieri de organizaţiile neguvernamentale de ajutor umanitar. Această anchetă a fost realizată de organizaţiile neguvernamentale locale şi internaţionale şi supervizată de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA). În aprilie, Franţa a protestat pe lângă ambasadorul Israelului la Paris după demolarea a două rezervoare de apă din apropiere de Hebron (sudul Cisiordaniei), a căror construcţie o finanţase. Potrivit OCHA, 620 de structuri au fost distruse în 2011 în Cisiordania, dintre care 62 finanţate de UE. Aproape toate aceste structuri se află în zona C a Cisiordaniei, unde Israelul exercită puterea civilă şi securitatea. Armata israeliană susţine că a fost constrânsă să emită ordine de demolare atunci când structurile au fost construite fără autorizaţiile necesare. "Demolările privează comunităţile vulnerabile de asistenţa oamenilor care se preocupă de cei aflaţi în necesitate", a declarat pentru AFP Nicolas Vercken, de la Oxfam France. "Statele europene pot să se asigure că banii cetăţenilor lor au servit efectiv la ceva cerându-i Guvernului israelian să înceteze demolarea proiectelor de ajutor pentru infrastructurile civile", a adăugat el.

Cursuri antiislamice în şcolile militare americane

Armata americană revizuieşte toate cursurile predate ofiţerilor săi după descoperirea mai multor materii având conţinut antiislamic, relatează postul de televiziune Al Jazeera, care susţine că a intrat în posesia conţinutului unui curs predat la o bază militară americană din Virginia. Cursul respectiv susţine că mişcarea Hamas s-a infiltrat în administraţia americană la cel mai înalt nivel. Textul se numeşte "Să înţelegem ameninţarea la adresa Americii" şi are sute de paragrafe care susţin că există legături între Organizaţia pentru apărarea libertăţilor civile ale musulmanilor (CAIR) şi alte grupări ale musulmanilor americani cu gruparea palestiniană Hamas. Site-ul Wired.com a dezvăluit conţinutul unui alt curs cu materiale antiislamice. Unul dintre materiale, prezentat de locotenent-colonelul Matthew Dooley, susţine că atunci când lupţi cu musulmanii, Convenţiile de la Geneva "nu mai sunt relevante". El afirmă că precedentele istorice ca Dresda, Tokyo, Hiroshima şi Nagasaki sunt aplicabile pentru "a distruge Mecca şi Medina". Ambele cursuri erau opţionale şi nu se ştie câte astfel de materii sunt predate în alte colegii militare.

"Am câştigat, el a pierdut"

Medicament antibeţie pentru consumatorii de alcool
n acesta îi va ajuta pe oameni să nu se îmbete n savanţii susţin că nu e destinat încurajării consumului de băuturi alcolice

Un medicament care îi ajută pe oameni să nu se îmbete, deşi au consumat alcool, este testat de cercetătorii de la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii, informează dailymail.co.uk. Savanţii americani cred că medicamentul Iomazenil, luat înainte ca o persoană să consume alcool, poate anula unele dintre efectele pe care băutura le are asupra creierului.
Testele realizate în simulatoare auto vor determina dacă noul medicament are într-adevăr capacitatea de a-i menţine în condiţii de siguranţă pe şoferii care au consumat alcool. Rezultatele unui test pilot sugerează că voluntarii care au primit Iomazenil înainte de a consuma alcool au frânat mai repede şi au călcat de mai puţine ori linia continuă.
Cercetătorii de la Universitatea Yale afirmă că nu doresc însă să creeze un medicament care să le permită oamenilor să bea alcool fără măsură. Ei speră să obţină în viitor, cu ajutorul medicamentului Iomazenil - care blochează acţiunea alcoolului asupra anumitor celule cerebrale -, o pilulă "antialcool", care să le taie cheful de băutură persoanelor care consumă aceste substanţe în cantităţi mari. În acest fel s-ar reduce şi vătămările aduse ficatului şi altor organe prin consumul excesiv de alcool.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.