Internațional

Elixirul tinereţii se află în mîinile unei fete de 16 ani

Ziarul de Vrancea
9 mai 2012 960 vizualizări
Tanăra a descoperit o substanţă eficientă contra îmbătrânirii, pentru care a fost premiată în cadrul unui concurs jurizat de cercetători eminenţi din Consiliul naţional pentru cercetare din Canada

O canadiancă în vârstă de 16 ani a descoperit o substanţă antioxidantă care poate să încetinească procesul de îmbătrânire, compusă din nanoparticule prezente în fibra lemnoasă, au anunţat organizatorii unui concurs de biotehnologie câştigat de adolescenta nord-americană. Janelle Tam, elevă la un liceu din oraşul Waterloo din provincia canadiană Ontario, a câştigat locul I, însoţit de un cec de 5.000 de dolari, la ediţia din 2012 a concursului Sanofi BioGENEius Challenge, al cărui juriu este compus din cercetători eminenţi provenind din Consiliul naţional pentru cercetare din Canada.
Substanţa pe care a creat-o ar putea fi folosită într-o bună zi pentru a ameliora starea de sănătate a oamenilor şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire, întrucât ea neutralizează mulţi radicali liberi dăunători care există în organismul uman. Particula, denumită NCC (nanoceluloză cristalină), este prezentă în structura lemnoasă a arborilor.
Janelle Tam, născută în Singapore, dar stabilită în Canada în urmă cu cinci ani, a demonstrat că această particulă este un puternic antioxidant, potenţial superior vitaminelor C şi E, întrucât are o structură mai stabilă, iar acţiunea ei durează mai mult. NCC, a cărei mărime se măsoară în câteva miimi de milimetru, este non-toxică, stabilă, solubilă în apă şi regenerabilă, deoarece provine din arbori, a declarat tânăra cercetătoare canadiană.
Utilizările ei potenţiale sunt virtual nelimitate, întrucât noua particulă este mai rezistentă decât oţelul, dar mai suplă, durabilă şi ultrauşoară. Potrivit Institutului naţional de cercetări în domeniul pădurilor, FPInnovations din Canada consideră că piaţa noii molecule ar putea valora până la 250 de milioane de dolari în deceniul următor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.