Internațional

Putin a fost uns preşedinte pentru încă un mandat sau două

Ziarul de Vrancea
7 mai 2012 620 vizualizări
A doua parte a rocadei pe care a făcut-o cu Dimitri Medvedev urmează să aibă loc astăzi, cand acesta va fi confirmat de Parlamentul de la Moscova în funcţia de premier

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a depus ieri jurământul de credinţă la învestirea sa în postul de şef de stat, potrivit imaginilor transmise de Vesti.
Liderul forte a rostit cu mâna dreaptă pe Constituţie: "Jur ca la îndeplinirea atribuţiilor de preşedinte al Federaţiei Ruse să respect şi să apăr drepturile şi libertăţile omului şi pe ale cetăţeanului, să respect şi să apăr Constituţia Federaţiei Ruse, să apăr suveranitatea şi independenţa, securitatea şi integritatea statului, să servesc cu credinţă poporul".
Ceremonia de învestire s-a desfăşurat în Marele Palat al Kremlinului, în prezenţa a peste 2.000 de invitaţi din Rusia şi din străinătate. După un scurt discurs, Putin a ieşit în faţa Marelui Palat al Kremlinului, unde a fost salutat cu 30 de salve de tun. Reamintim că Vladimir Putin a fost ales în postul de preşedinte la alegerile din 4 martie, obţinând 64% din sufragii. În ultimii patru ani, el a deţinut postul de prim-ministru al Federaţiei Ruse, iar din 2000 pînă în 2008 a îndeplinit două mandate prezidenţiale, maximul prevăzut de Constituţie - care însă restricţionează doar caracterul consecutiv, şi nu numărul total al acestora. Potrivit tradiţiei, patriarhul ortodox al Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, a oficiat o slujbă în Catedrala Bunei Vestiri din Kremlin. Ceremonia de învestire s-a încheiat cu sunetul clopotelor din Clopotniţa Ioan cel Mare.
Primul lucru pe care s-a grăbit să-l facă "noul" preşedinte a fost să transmită Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, candidatura lui Dmitri Medvedev, pentru postul de premier al Rusiei. Forul legislativ urmează să-l valideze astăzi pe Dmitri Medvedev în funcţia rămasă vacantă după învestirea lui Vladimir Putin la preşedinţie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.