Internațional

Mozaic international: Un român a murit de Ziua Muncii pe un şantier din Italia

Ziarul de Vrancea
1 mai 2012 841 vizualizări
Un muncitor român a murit, ieri, pe un şantier din Italia, presa italiană notînd că accidentul de muncă are loc chiar de Ziua internaţională a muncii, care este zi liberă conform legislaţiei italiene.

Accidentul a avut loc pe un şantier din localitatea Rocca di Cambio, situată în apropierea oraşului italian L'Aquila. Muncitorul român Vasile C., în vîrstă de 51 de ani, lucra într-o zi care în mod oficial este liberă şi a căzut de la nivelul trei al unui bloc aflat în construcţie. Se pare că muncitorul român s-a dezechilibrat în timp ce urca pe o schelă, a căzut pe beton şi a murit pe loc. Autorităţile italiene au declanşat o anchetă în acest caz.

Autobuzul-crematoriu

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi încă şase au fost grav rănite după ce un autobuz de pasageri a luat foc într-o zonă din vestul provinciei Sumatra (Indonezia) din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică a vehiculului. Flăcările s-au extins cu repeziciune în autobuzul în care se aflau 35 de pasageri, a specificat un reprezentant al poliţiei locale Mainar Sugiyono, indicînd că a fost reţinut şoferul autobuzului aparţinînd companiei de transport Yanti. Accidente rutiere cu victime multiple se întîmplă frecvent în Indonezia. Cu trei luni în urmă, 11 persoane au murit şi alte 23 a fost grav rănite în insula indoneziană Java după ce şoferul autobuzului a pierdut controlul volanului pe o autostradă aglomerată, ciocnindu-se de un camion greu.

Cum a traversat o motocicletă Harley-Davidson Pacificul în 14 luni

O rulotă conţinînd o motocicletă Harley-Davidson cu numere japoneze a fost găsită pe plaja din provincia canadiană Columbia Britanică. Potrivit Canadian Broadcasting Corporation, rulota ar fi fost luată de tsunamiul care a lovit Japonia în martie anul trecut. Rulota a fost descoperită de canadianul Peter Mark pe plaja Insulei Graham. Uitîndu-se în interior, acesta a găsit o motocicletă ruginită. Plăcuţa de înmatriculare a motocicletei arată că a fost înregistrată de Prefectura din Miyagi, de pe Insula Honshu. Această regiune a Japoniei a fost una dintre cele mai afectate de tsunami. Autorităţile încearcă să îl identifice pe posesorul vehiculului. Tsunamiul care s-a produs în urmă cu 14 luni în Japonia a generat peste 25 milioane de tone de deşeuri, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Hawaii. Între 4 şi 8 milioane s-au pierdut în ocean, 1-2 milioane plutind la suprafaţă. Principala masă de corpuri plutitoare nu ajunge la ţărmul Americii de Nord mai devreme de martie 2014.

Peste 100 de înecaţi în naufragiul unui feribot, în India

Un feribot supraîncărcat de pasageri s-a rupt în două şi s-a scufundat luni, în timpul unei furtuni, pe un rîu din nord-estul Indiei, provocînd moartea a cel puţin 105 persoane, alte aproximativ o sută de persoane fiind declarate dispărute, conform poliţiei. Aproximativ 150 de persoane au fost salvate sau au reuşit să scape, după ce un feribot care transporta femei şi copii a naufragiat în apele agitate ale Brahmaputrei, în statul Assam. Un ofiţer al poliţiei locale, A. Dass, a declarat că echipele de salvare au recuperat trupurile a 105 persoane, alte aproximativ o sută de persoane fiind încă date dispărute. "La bord erau aproximativ 350 de persoane atunci cînd furtuna a rupt în două feribotul", a declarat un oficial al poliţiei din Assam, J.N. Chudhury. "Am văzut oameni care erau luaţi de ape deoarece curentul fluviului era foarte puternic", a declarat pentru AFP un martor, Rahul Karmakar. "Şansele de supravieţuire sînt reduse", a adăugat el.

Cum şi-a asigurat Hillary Clinton un zbor în spaţiu

Hillary Clinton, 64 de ani, fostă primă doamnă a SUA, senator şi în prezent şeful diplomaţiei americane, îşi doreşte să fie şi astronaut. Hillary Clinton l-a primit pe miliardarul britanic Richard Branson la Washington, ocazie cu care a mărturisit că visează să zboare în spaţiu. "Sunt foarte fericită că Richard Branson este aici pentru că, de foarte, foarte multă vreme, îmi doresc să fiu astronaut şi cred că el îmi poate oferi o ultimă şansă să-mi realizez acest vis", a declarat secretarul de stat american. În luna octombrie, Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a inaugurat la New Mexico Spaceport America, primul aeroport spaţial particular din istorie, de pe care vor decola începînd cu anul viitor primii turişti ai spaţiului. Mai multe sute de amatori şi-au rezervat deja bilete, chiar dacă acestea nu sînt deloc ieftine, preţul mediu fiind de aproximativ 200.000 de dolari. Răspunzînd cu umor interesului lui Hillary Clinton pentru zborul în spaţiu, miliardarul britanic a asigurat-o să nu-şi facă probleme pentru că adversarii politici republicani au plătit deja biletul pentru aceasta, fiind foarte fericiţi că vor putea să o trimită în spaţiu. "Totul este plătit, totul este aranjat", a spus el.

Extrema dreaptă franceză  nu ţine nici cu Sarkozy, nici cu Hollande

Preşedintele Frontului Naţional francez (FN, extrema dreaptă), Marine Le Pen, a declarat că va vota alb în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, 6 mai, în care se vor confunta actualul şef al statului Nicolas Sarkozy şi socialistul François Hollande, îndemnîndu-şi simpatizanţii să voteze conform conştiinţei lor. "Voi vota alb", a afirmat Marine Le Pen, plasată pe locul al treilea în primul tur, cu un scor surpriză de 17,9% dintre opţiuni. "Fiecare dintre dumneavoastră va face alegerea în inima şi în conştiinţa sa, în funcţie de responsabilitatea sa. Aceasta este prima libertate de cetăţean pe care mi-o exercit şi eu, nu voi acorda deci nici încredere, nici mandat celor doi candidaţi", a indicat ea, cu ocazia adunării anuale "Ioana d' Arc" a Frontului Naţional.

*


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.