Internațional

Mozaic international:Hollande pierde un punct în faţa lui Sarkozy

Ziarul de Vrancea
30 apr 2012 577 vizualizări
Candidatul socialist la alegerile prezidenţiale franceze François Hollande este creditat cu 53 la sută din intenţiile de vot, în scădere cu un punct, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Nicolas Sarkozy cu 47 la sută, în creştere cu un punct.

Potrivit sondajului Ipsos realizat pentru France Télévisions, Radio France şi Le Monde, luni, Hollande pierde un punct în raport cu ancheta precedentă din 22 aprilie, în timp ce candidatul susţinut de UMP cîştigă unul. Alte 22 la sută dintre persoanele chestionate, care au declarat că vor merge cu siguranţă să voteze, nu şi-au exprimat intenţia de vot. Potrivit sondajului, 34 la sută dintre alegătorii candidatului de centru François Bayrou la primul tur vor vota pentru Hollande, 40 la sută pentru Sarkozy, iar 26 la sută nu şi-au exprimat intenţia de vot. Dintre alegătorii lui Marine Le Pen (Frontul Naţional, extrema dreaptă), 14 la sută ar vota pentru Hollande, 54 la sută pentru Sarkozy, iar 32 la sută nu şi-au exprimat intenţia de vot. Dintre alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon (stînga), 80 la sută ar vota pentru Hollande, 3 la sută pentru Sarkozy, iar 17 la sută nu şi-au exprimat intenţia de vot. Potrivit sondajului, 90 la sută dintre cei care declară că intenţionează să voteze pentru Hollande se declară siguri de alegerea lor, la fel ca şi în cazul a 90 la sută dintre alegătorii lui Sarkozy.

Un pastor american a incendiat exemplare de Coran

Un pastor american din Florida a ars exemplare de Coran şi o reprezentare a profetului Mahomed, în semn de protest faţă de încarcerarea în Iran a unui pastor creştin, a anunţat presa locală. Aproximativ 20 de persoane au asistat la acest gest, transmis în direct pe Internet şi efectuat de Biserica pastorului integrist Terry Jones sîmbătă, la Gainsville, în Florida. O înregistrare video a scenei a fost publicată pe YouTube de către susţinători ai pastorului reuniţi în grupul "Stand Up America Now". Potrivit presei, Pentagonul a efectuat presiuni asupra pastorului să nu ardă exemplarele de Coran, temîndu-se de repercusiuni asupra trupelor americane staţionate în străinătate, însă Terry Jones a ţinut să îşi respecte planul, cu scopul de obţine eliberarea lui Youcef Nadarkhani, un pastor creştin deţinut în Iran. În martie 2011, asistentul lui Terry Jones a ars deja un exemplar de Coran şi a difuzat scena pe Internet. Imaginile au provocat violenţe în nordul Afganistanului, în cursul cărora au fost ucise 12 persoane. Youcef Nadarkhani a fost arestat în octombrie 2009 şi condamnat la moarte în septembrie 2010 pentru că s-a convertit la creştinism la vîrsta de 19 ani, în pofida shariei, în vigoare în Iran. În prezent în vîrstă de 34 de ani, el este pastorul unei mici comunităţi evanghelice, cunoscută sub numele "Biserica Iranului". Curtea Supremă iraniană a anulat acest verdict în iulie 2011 şi a retrimis cazul în faţa unui tribunal din Rasht, în provincia Gilan, de unde este originar pastorul.
Cel de al doilea proces împotriva sa a avut loc în septembrie 2011, însă verdictul nu a fost anunţat public. Mai multe ţări occidentale, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Franţa se tem că acesta va fi executat în curînd

Femei îmbrăcate succint, filmate în secret de angajaţii unui magazin din Germania

Angajaţii unui supermarket din Germania au filmat în secret femeile venite la cumpărături, în special pe cele care purtau fuste scurte şi bluze decoltate, şi şi-au vîndut între ei înregistrările, potrivit Der Spiegel. Publicaţia afirmă că firma nu a comentat acuzaţiile dar că a recunoscut posibile greşeli individuale. Potrivit articolului, în spatele acestor înregistrări secrete se află angajaţi ai supermarketurilor Aldi Süd din Frankfurt am Main, Dieburg şi alte zone din Hesse. Înregistrările se concentrează pe femeile cu fuste scurte şi bluze decoltate, care se apleacă pentru a ridica diverse produse din zona frigorifică sau rafturile joase ale magazinului. Înregistrările erau stocate pe CD-uri şi vîndute între angajaţi. Aldi Süd a declarat că va lua "măsuri disciplinare adecvate" dacă se va stabili că au fost încălcate normele. Potrivit articolului, compania foloseşte camere de supraveghere inclusiv la casele de marcat, o măsură contestabilă din punct de vedere legal.

Britanicul găsit mort în Pakistan a fost decapitat

Angajatul britanic al Crucii Roşii răpit în Pakistan în urmă cu patru luni şi găsit mort duminică a fost decapitat şi introdus într-un sac alături de o notă care preciza că a fost ucis după ce solicitările răpitorilor nu a fost îndeplinite, a anunţat poliţia pakistaneză. Corpul mutilat al lui Khalil Rasjed Dale, în vîrstă de 60 de ani, a fost abandonat într-o livadă din apropiere de Quetta, principalul oraş din provincia Balucistan, în sud-vestul Pakistanului.
O notă care susţine că aparţine grupului Tehreek-e-Taliban Pakistan însoţea cadavrul: "Cererile noastre nefiind respectate, i-am pus corpul într-un sac după ce l-am ucis. Vom difuza în curînd şi o înregistrare video cu decapitarea sa", precizează mesajul. Khalil Dale, un britanic musulman care a realizat un program de sănătate la Quetta de aproximativ un an, a fost răpit la 5 ianuarie de opt bărbaţi înarmaţi şi mascaţi, care l-au scos din maşina sa la un post de control, în timp ce se întorcea acasă. Potrivit unei surse apropiate serviciilor de securitate, răpitorii cereau o răscumpărare de 30 de milioane de dolari. Un chirurg al poliţiei de la Bolan Medical College din Quetta, unde a fost examinat cadavrul lui Khalil Dale, a declarat pentru AFP că Dale a fost "decapitat", dar că medicii i-au cusut capul de corp.

Bărbat, arestat după ce a vrut să plătească taxiul cu canabis

Un bărbat care a vrut să îşi plătească o cursă cu taxiul cu canabis deoarece nu avea bani a fost arestat de poliţia din Munchen (sud), care a găsit asupra lui zeci de plante de marijuana, a anunţat duminică o sursă din cadrul poliţiei. Vineri seara, poliţiştii, avertizaţi de şoferul de taxi căruia nu i-a fost plătită cursa, l-au găsit pe bărbat, destul de ameţit, şi l-au luat cu ei.
Intrigaţi de mirosul puternic de marijuana care emana din apartamentul său, ei au inspectat locul. Poliţiştii au descoperit 31 de plante de canabis şi 353 de grame de canabis deja preparat, cîntare şi ulei de canabis. Bărbatul, în vîrstă de 30 de ani, le-a explicat poliţiştilor că această producţie era destinată consumului personal, deoarece voia să rămînă "independent" de distribuitori.

Şapte morţi, după ce o camionetă a căzut de pe autostradă

O camionetă a plonjat duminică de pe o autostradă suspendată în incinta grădinii zoologice din Bronx, provocînd moartea celor şapte persoane aflate la bord, dintre care trei copii, a anunţat poliţia din New York. Vehiculul a plonjat în gol 15 metri, după care s-a prăbuşit într-o zonă nefolosită a grădinii zoologice. "Au murit şapte persoane: patru adulţi şi trei copii", a declarat purtătorul de cuvînt al poliţiei. "Camioneta a trecut pe sub bariera de securitate a autostrăzii, după care s-a răsturnat", a explicat el.
Vehiculul a căzut într-o zonă în care nu se aflau nici un animal şi nici o persoană.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.