Internațional

Un miliardar australian vrea să construiască o copie modernă a Titanicului

Ziarul de Vrancea
30 apr 2012 384 vizualizări
Miliardarul australian Clive Palmer a anunţat ieri că intenţionează să construiască în China o copie modernă a Titanicului, la fel de luxoasă ca transatlanticul original, a cărei călătorie inaugurală din Anglia spre New York este prevăzută a avea loc în anul 2016.

Clive Palmer, care a făcut avere în industria minieră, a trimis comanda constructorului naval chinez CSC Jinling Shipyard, fără să precizeze însă suma investiţiei. Potrivit caietului de sarcini, noul vas, denumit Titanic II, va respecta gabaritul original - un vapor de dimensiuni uriaşe, despre care se spunea că nu poate fi scufundat, dar care a naufragiat în timpul călătoriei sale inaugurale, în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în Atlanticul de nord. "Va fi la fel de mare şi de luxos ca Titanicul, dar va fi echipat cu tehnologie de ultimă oră şi cu sisteme de securitate şi de navigare moderne", a declarat industriaşul australian într-un comunicat. "Titanic II va naviga în emisfera nordică, iar călătoria sa inaugurală din Anglia spre America de Nord este prevăzută pentru sfîrşitul anului 2016", a precizat Clive Palmer.
Marina chineză a fost invitată să escorteze transatlanticul cu această ocazie. Anunţul a fost făcut într-o perioadă în care lumea întreagă a comemorat centenarul acestei catastrofe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.