Internațional

Cum a ajuns fostul premier al Ucrainei plin de vînătăi

Ziarul de Vrancea
29 apr 2012 892 vizualizări
Iulia Timoşenko susţine că a fost lovită în închisoare n administraţia penitenciară afirmă că fosta şefă a Guvernului de la Kiev, condamnată la şapte ani de detenţie, a avut hematoame şi în trecut

Administraţia penitenciară ucraineană a pus la îndoială, ieri, versiunea fostului premier Iulia Timoşenko, subliniind că opozanta care afirmă că a fost bătută în închisoare a mai avut şi în trecut hematoame a căror origine nu a fost identificată. "Iulia Timoşenko s-a plîns pentru prima dată de hematoame în august 2011", luna în care a fost încarcerată, a declarat administraţia într-un comunicat publicat pe site-ul său de Internet. "Potrivit datelor înscrise în carnetul de sănătate al lui Timoşenko, ea a declarat că nu a suferit nici un traumatism sau leziune", adaugă comunicatul.
Urmele de lovituri, a căror origine nu a fost identificată, au apărut de mai multe ori din septembrie, în special în partea superioară a corpului şi pe picioarele opozantei. În noiembrie, Timoşenko a scris personal o declaraţie către directorul închisorii, în care s-a plîns de "hematoame de origine necunoscută", dar fără să evoce răni sau traumatisme de vreun fel, a continuat administraţia.
Rudele lui Timoşenko declarau, în august 2011 că ea suferă în închisoare de o boală misterioasă care se manifestă prin "vînătăi" apărute pe "tot corpul". Un jurnalist al AFP care a văzut-o pe opozantă la tribunal la procesul său din acea perioadă nu a remarcat nimic neobişnuit la ea.
Timoşenko, ce ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare şi denunţă urmăririle "politice", a afirmat că a fost lovită, la 20 aprilie, de personalul închisorii şi a început o grevă a foamei, care a intrat ieri în a zecea zi, pentru a protesta faţă de violenţele pe care ea le denunţă.
Uniunea Europeană a cerut Kievului să furnizeze "de urgenţă explicaţii" cu privire la situaţia opozantei, ale cărei probleme cu justiţia au provocat din 2011 o criză fără precedent în raporturile dintre UE şi Ucraina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.