Internațional

William şi Kate "au salvat imaginea monarhiei în rîndurile publicului"

Ziarul de Vrancea
29 apr 2012 683 vizualizări
Prinţul William şi soţia lui, Kate Middleton, au reuşit să aibă un prim an de căsătorie "fără greşeală", afirmă toţi comentatorii vieţii regale britanice, iar ţara nu aşteaptă acum decît naşterea unui moştenitor.

Nunta de pe 29 aprilie 2011 a prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, cu Kate, "a salvat imaginea monarhiei în rîndurile publicului", spune comentatorul vieţii familiei regale, Robert Jobson, într-un interviu acordat AFP. Ducele şi ducesa de Cambridge - numele oficiale ale tinerilor căsătoriţi - vor sărbători prima lor aniversare în mod "privat", a anunţat un purtător de cuvînt al palatului. Vor fi însă în centrul atenţiei începînd din iunie, de la ceremoniile dedicate jubileului de diamant, care marchează 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a, relatează Agerpres. Biograful Andrew Morton remarca acum un an că, "în cazul în care Kate nu rămîne însărcinată în primele nouă luni, va fi altfel decît în 200 de ani de tradiţie monarhică". Însă "William a spus clar de la început că va face lucrurile în ritmul lui", aminteşte Robert Jobson. În ceea ce o priveşte, Kate, 30 de ani, ar vrea să-şi mărească familia cît de repede se poate. "Este de opt ani cu William şi este fără îndoială îndrăgostită de el", adaugă Jobson.
De cînd s-au căsătorit, cei doi au făcut un turneu oficial triumfal în Canada şi California şi s-au întîlnit cu preşedintele Obama şi soţia acestuia. Apariţiile ducesei, zîmbitoare şi binevoitoare, sînt pe placul mulţimii. "Amîndoi sînt frumoşi şi apoi există şi factorul Diana", mama lui William, spune Robert Jobson, reflectînd opinia majorităţii comentatorilor.
Kate şi sora ei, Pippa, figurează pe lista celor mai influente 100 de persoane alcătuită de revista americană Time. Stilul vestimentar al ducesei, foarte clasic, nu o recomandă ca un model în modă, dar ea nu face notă discordantă în fotografiile familiei regale. Garderoba ei, cumpărată adesea din magazinele de pret-a-porter, declanşează imediat vînzări record.
Familia regală, care a învăţat din tragedia prinţesei Diana, încearcă din plin să o integreze pe Kate, care a participat de două ori la angajamente oficiale alături de regină, iar suverana a apărut de fiecare dată cu zîmbetul pe buze şi foare amabilă.
Camilla, soacra ducesei de Cambridge şi soţia prinţului Charles, a invitat-o de cîteva ori în cele şase săptămîni cît prinţul William a fost plecat în misiune, în insulele Malvine.
Asemeni mamei lui, William s-a dedicat multor cauze umanitare şi Kate i-a luat exemplul. Cei doi urmează să se mute în 2013 într-un vast apartament din palatul Kensington. Unii îi consideră cam "insipizi", în contrast evident cu exuberantul prinţ Harry. Fratele cel mic al lui William a fost bucuria presei, cu glumele şi entuziasmul lui din timpul unui recent turneu în Caraibe. "Nu vor să facă paşi greşiţi, sînt foarte prudenţi, poate prea mult", recunoaşte Jobson. "Ştiu că viitorul monarhiei stă pe umerii lor", încheie el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.