Internațional

Hollande va menţine legea privind purtarea vălului islamic

Ziarul de Vrancea
27 apr 2012 603 vizualizări
Candidatul socialist la preşedinţie François Hollande a dat asigurări vineri că va "menţine, bineînţeles, legea privind (purtarea) burkăi", în cazul în care va fi ales, şi că "va acţiona pentru a fi aplicată în cel mai bun mod".

Legea franceză interzice de un an ascunderea feţei cu un văl, o cască sau o cagulă în spaţiul public, adică pe stradă, în grădini publice, gări sau magazine. Textul vizează aproximativ 2.000 de femei musulmane care, potrivit datelor oficiale, poartă, în Franţa, vălul islamic integral - burka sau nikab. Forţele de ordine nu pot să oblige persoanele recalcitrante să îşi ridice vălul, însă acestea riscă o pedeapsă maximă constînd într-o amendă în valoare de 150 de euro şi/sau urmarea unui curs de cetăţenie. Legea prevede, de asemenea, pedepsirea bărbaţilor care obligă o femeie să poarte vălul islamic, aceştia riscînd pînă la un an de închisoare şi o amendă în valoare de 30.000 de euro. Această pedeapsă poate fi dublată, în cazul în care persoana constrînsă este minoră.
Deputaţii socialişti s-au abţinut, atunci cînd a fost votată legea de către Adunarea Naţională, deoarece amendamentele lor nu au fost acceptate, a explicat Hollande.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.