Internațional

Sarkozy se împrumută de la extrema dreaptă

Ziarul de Vrancea
24 apr 2012 500 vizualizări
Franţa nu mai poate continua să primească atît de mulţi străini, afirmă actualul preşedinte n Frontul Naţional, al cărui candidat la preşedinţie s-a clasat pe locul trei, militează împotriva imigraţiei

Nicolas Sarkozy, care candidează pentru un nou mandat prezidenţial, a apreciat ieri că Franţa nu poate continua să primească atît de mulţi străini şi va face presiuni asupra partenerilor săi din UE pentru a accepta închiderea frontierelor naţionale în cazul unei puternic aflux de imigranţi, informează Agerpres. Candidatul conservator doreşte reducerea la jumătate a numărului imigranţilor ce ajung în Franţa şi supunerea la un "examen de limbă franceză a oricărei persoane care ar dori să vină în Franţa", ca o garanţie a faptului că se va putea integra.
Nicolas Sarkozy, care a obţinut duminică 27,18% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, situîndu-se în urma candidatului socialist, François Hollande (28,63%), a semnalat - într-o declaraţie pentru televiziunea publică France 2 - că intenţia rivalului său este de a reglementa situaţia tuturor imigranţilor.
În plus, candidatul Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) a negat faptul că Marine Le Pen (17,9%) ar urma să fie "arbitrul celui de-al doilea tur de scrutin", deşi aceasta a obţinut un rezultat istoric pentru Frontul Naţional (FN) în primul tur, cu un număr de voturi aproape dublu faţă de cel obţinut la ultimele alegeri prezidenţiale. "Nimeni nu crede că Marine Le Pen ar putea guverna Franţa", a mai spus Nicolas Sarkozy, care a estimat că acei 6.421.802 de alegători ai acesteia au pus în urnă "un vot de criză".
Ascensiunea extremei-drepte în Franţa răspunde "unei forme de a le spune celorlalţi: «ţineţi cont de situaţia noastră»", a adăugat Nicolas Sarkozy, potrivit căruia este vorba de o consecinţă a "patru ani de criză fenomenală".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.