Internațional

Moziac international: Pregătiri de Olimpiadă: hoţi de buzunare, prostituate şi cerşetori

Ziarul de Vrancea
24 apr 2012 583 vizualizări
Bande din România trimit la Londra prima "delegaţie" înainte de începerea Jocurilor Olimpice, relatează ziarul britanic Daily Mail

"Sindicatele" criminalităţii româneşti invadează Londra trimiţînd sute de hoţi de buzunare, prostituate şi cerşetori, înaintea Jocurilor Olimpice din perioada 27 iulie - 12 august, informează Daily Mail. "Am avut întotdeauna o problemă cu est-europenii care vin aici. Dar în ultimele trei săptămîni i-am văzut venind cu o intensitate la care nu am mai asistat anterior", a declarat pentru ziarul menţionat Nickie Aiken, membră a Cabinetului Consiliului Westminster pentru protecţia comunităţii. "Nu am primit resurse pentru a face faţă situaţiei. Le dăm bilete de întoarcere în România, dar este ca o uşă turnantă. Au dreptul de a intra în ţară. S-ar putea opri în Germania sau Franţa, dar vin aici, pentru că avem reputaţia de a oferi beneficii şi cazare", a precizat ea. "Sînt atraşi să vină aici cu promisiunea unui viitor mai bun, dar ajung repede şomeri şi fără adăpost", a mai explicat Aiken. "Acest lucru este în mod sistematic organizat din România, iar cei care conduc acest racket cinic sînt singurii care profită de pe urma lui", a ţinut să precizeze ea. Aiken spune că autorităţile depun eforturi pentru a face faţă numărului tot mai mare de imigranţi care sosesc în fiecare zi.
Potrivit Daily Mail, citat de Agerpres, autocare pline cu imigranţi săraci sosesc în capitala Marii Britanii zilnic, mulţi dintre ei deja dotaţi cu hărţi care îi orientează spre cele mai bune zone pe care li s-a ordonat să le apere de rivali. Lucrătorii Consiliului trebuie să debaraseze circa 60 de cetăţeni români care dorm pe străzile din jurul Marble Arch şi Oxford Street, în fiecare noapte, iar ei se tem că situaţia se înrăutăţeşte. Poliţia a descoperit recent 50 de femei despre care se crede ca au fost traficate în zonă pentru a lucra ca prostituate şi a arestat patru cerşetoare care foloseau bebeluşi de numai trei săptămîni.
Ofiţerul care răspunde de reducerea infracţionalităţii în Westminster, Claire Hardy, a declarat că infractorilor străini le-au fost alocate zone înainte de plecarea din ţara lor. Ea a precizat pentru ziar: "Credem că am putea fi martorii primelor eforturi antreprenoriale pro-active ale unor bande organizate înaintea Jocurilor Olimpice".
Poliţia a înregistrat o creştere constantă în activitatea "sindicatelor" criminalităţii româneşti de la aderarea ţării la UE în 2007, notează Daily Mail. Se crede că bande strîns legate între ele s-ar afla în spatele a nouă din zece jafuri din bancomate din Londra, care se cifrează la 30 de milioane de lire pe an. O mare parte a banilor este canalizată înapoi în România, unde gangsterii pot duce o viaţă de lux pe baza profiturilor obţinute din infracţiuni.

ucrătorii români au de dat explicaţii

Statele care au anunţat menţinerea restricţiilor pentru lucrătorii români şi bulgari pe piaţa forţei de muncă pînă la finalul lui 2013 vor trebui să trimită pînă la jumătatea lunii mai explicaţii suplimentare Comisiei Europene. Anunţul a fost făcut de Jackie Morin, din cadrul Directoratului General pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale al Comisiei Europene, în cadrul unui schimb de opinii în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă a PE (EMPL) cu privire la restricţiile impuse lucrătorilor români şi bulgari pe piaţa forţei de muncă în unele state din Uniunea Europeană. Nouă ţări din UE - Marea Britanie, Irlanda, Germania, Belgia, Franţa, Luxemburg, Malta, Olanda şi Austria - au anunţat la sfîrşitul lui 2011 menţinerea restricţiilor pentru lucrătorii români şi bulgari pînă la finalul lui 2013. Tratatul de aderare a României şi Bulgariei la UE permite ţărilor UE-25 (ţările fondatoare şi cele care au aderat la UE pînă la 1 ianuarie 2007) să restricţioneze temporar accesul liber al lucrătorilor din România şi Bulgaria pe piaţa muncii pentru a pregăti libertatea deplină de circulaţie a forţei de muncă în UE.

Vin ruşii. Cu avionul

Inspectori ai aviaţiei din Rusia efectuează în perioada 22-28 aprilie zboruri de observare în spaţiul aerian al României şi Ungariei, a anunţat un comunicat al Ministerului rus al Apărării. În timpul zborurilor, care au loc în cadrul aplicării Tratatului internaţional privind Cerul Deschis, inspectorii ruşi împreună cu colegii lor români şi unguri vor verifica modul de utilizare a echipamentelor sistemelor de observare, precizează sursa citată. Raza maximă de acţiune a zborurilor corespunde unui traseu convenit din timp şi reprezintă 900 de kilometri deasupra teritoriului României şi 860 deasupra Ungariei. Zboruri de observare vor fi efectuate de pe aerodromurile românesc "Bucureşti" şi Kecskemét din Ungaria. Acţiunea este parte a Tratatului internaţional Cer deschis, adoptat în 1992 de 27 de state care fac parte din OSCE. Între timp, numărul statelor care au aderat la acest tratat a crescut la 34, menţionează Agerpres. Scopul documentului este de a consolida înţelegerea reciprocă şi încrederea între state, permiţînd tuturor membrilor culegerea deschisă de informaţii referitoare la forţele militare şi la evenimentele care îi îngrijorează.

50 de milioane pe capul lui Putin

Controversatul magnat rus Boris Berezovski, autoexilat din 2001 la Londra, a promis o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru arestarea actualului premier Vladimir Putin, preşedintele ales al Federaţiei Ruse. Berezovski, considerat fosta eminenţa cenuşie a defunctului preşedinte Boris Elţîn, şi-a făcut mea culpa în mai multe articole în presa britanică pentru faptul că a contribuit la venirea lui Putin la putere în 2000. El consideră că ruşii au toate motivele de a nu permite învestirea lui Putin la 7 mai a.c., şi îi îndeamnă pe ruşi la rebeliune, cerîndu-le să împiedice "încoronarea" ţarului Vladimir. "Din motive binecunoscute nu pot să iau parte personal la reţinerea lui Putin", scrie oligarhul, condamnat în Rusia la ani grei de închisoare în mai multe dosare privind deturnări de fonduri, indicînd că este dispus să plătească o recompensă de 50 de milioane de dolari persoanei care l-ar trimite pe Vladimir Vladimirovici Putin în spatele gratiilor.

Timoşenko face greva foamei

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a început ieri o grevă a foamei în închisoare, a anunţat avocatul său, Serghei Vlasenko. Ea reclamă încetarea represiunilor politice în ţară, a explicat avocatul. Închisă din august 2011, Iulia Timoşenko, în vîrstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Este, de asemenea, judecată de la 19 aprilie pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală în anii 1997-1998, pe cînd conducea Sistemele energetice unite ale Ucrainei (SEUU), infracţiuni pasibile de 12 ani de închisoare. Învinsă în alegerile prezidenţiale din 2010, Timoşenko denunţă aceste persecuţii ca fiind o răzbunare personală a actualului preşedinte Viktor Ianukovici vizînd eliminarea sa de pe scena politică. Uniunea Europeană şi SUA au denunţat condamnarea fostului prim-ministru ucrainean, considerînd-o motivată politic.

Minune: o femeie în moarte cerebrală a născut doi gemeni
n micuţii au venit pe lume prin cezariană, avînd doar 25 de săptămîni

Christine Bolden, o tînără de 26 de ani originară din Michigan, a fost declarată în moarte cerebrală în urma a două anevrisme, după care a adus pe lume doi gemeni. Născuţi prin cezariană la 25 de săptămîni de sarcină, Alexander şi Nicolas cîntăresc fiecare puţin peste 700 g şi măsoară doar 15 cm, relatează Agerpres. Pe 6 martie, Christine se afla pe stradă, cu partenerul de viaţă şi cu copilul ei de 3 ani, cînd a simţit puternice dureri de cap. S-a prăbuşit imediat, iar familia ei, deşi copleşită de tristeţe, a vrut ca bebeluşii să se nască. "Îi mîngîiam pîntecele şi le vorbeam bebeluşilor", a spus Danielle, mătuşa tinerei aflate în moarte cerebrală. Naşterea a fost grăbită de presiunea arterială prea mare a Christinei. Bunica ei le-a cerut medicilor să nu o anestezieze, sperînd că tînăra va simţi durerea şi se va trezi. Din păcate, acest lucru nu s-a întîmplat.
Nu este prima dată că o femeie în comă naşte. În 2001, Chastity Cooper şi-a dus sarcina pînă la capăt, deşi intrase în comă în urma unui accident de maşină suferit cînd sarcina avea doar două săptămîni. În 2010, o somaleză aflată în comă din cauza unei tumori cerebrale a adus şi ea pe lume un bebeluş.

Pedepse pentru diabeticii "indisciplinaţi" din Ungaria


Guvernul de la Budapesta a decis să le taie porţia de tratament subvenţionat dacă nu-şi vor respecta regimul

Guvernul ungar a decis, în mod extrem, să îi pedepsească pe bolnavii de diabet care nu urmează cu scrupulozitate regimul, privîndu-i de accesul la cele mai bune tratamente subvenţionate, cu scopul de a obţine reduceri de cheltuieli în domeniul sănătăţii, relatează Le Monde. Conform unui decret ministerial publicat luni în Monitorul Oficial, diabeticii vor fi nevoiţi să se supună în fiecare trimestru unui test sanguin specific, vizînd să verifice consumul acestora de carbohidraţi. Dacă încalcă recomandările în două rînduri în decurs de un an, adică în cazul în care nivelul lor de glucoză a crescut dincolo de valorile stabilite de către decret, pacienţilor vizaţi nu li se va mai permite accesul la medicamentele cele mai eficiente (insulină analogă), fiind nevoiţi să se mulţumească cu tratamente pe bază de insulină umană, mai puţin performante şi provocînd mai multe efecte secundare. În plus, ei vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru tratamentul pe care îl urmează, partea de preţ subvenţionată de stat urmînd să fie redusă. Minorii şi persoanele afectate de o formă severă de diabet vor fi scutiţi de la noile reglementări, care vor intra în vigoare la 1 iulie. Aproximativ 500.000 de persoane suferă de diabet în Ungaria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.