Internațional

Trimisul Rusiei în Transnistria

Ziarul de Vrancea
20 apr 2012 742 vizualizări
Doar o parte a Republicii Moldova s-ar putea uni cu România

Dmitri Rogozin, vicepremierul care răspunde de domeniul apărării, a devenit recent şi emisar special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria. O numire care i-a surprins pe mulţi: anterior, Rogozin s-a pronunţat în favoarea integrării nerecunoscutei republici în Rusia. Într-un interviu acordat cotidianului Kommersant, Dmitri Rogozin avertizează că Republica Moldova nu îşi va putea păstra unitatea teritorială în cazul în care optează pentru unirea cu România. "Dacă ei vor în România, cu toată dorinţa de a-i ajuta să păstreze un stat unitar, nu vom reuşi. Nu numai Transnistria, dar, probabil, nici alte regiuni ale Moldovei nu vor dori să intre în România", spune acesta, în interviul citat de HotNews. Fostul ambasador al Rusiei la NATO precizează că "politicienii moldoveni trebuie să se decidă ce sînt ei - moldoveni sau români". "Dacă sînt români, graniţele vor fi altele. Iar atunci, declaraţia mea de acum şase ani îşi va păstra actualitatea. Dacă însă ei sînt şi patrioţi ai statului moldovean, ei vor reuşi să dea dovadă de suficientă flexibilitate, înţelepciune şi viziune, pentru a construi cu Transnistria viitorul unui stat unitar". Rogozin l-a lăudat pe premierul de la Chişinău, spunînd că "Guvernul Moldovei este condus de un om absolut pragmatic - Vlad Filat. Cu el se poate sta de vorbă". Filat declara, joi, că este firesc ca la Tiraspol să fie deschis un consulat al Rusiei, deşi în urmă cu cîteva zile afirma că acest lucru nu este posibil sub nici o formă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.