Internațional

Martin Luther King, ucis pentru o recompensa?

Ziarul de Vrancea
16 apr 2012 1080 vizualizări
Martin Luther King ar fi fost ucis deoarece grupul Ku Klux Klan pusese o recompensă pe capul lui de aproximativ 100.000 de dolari, potrivit unei cărţi citate de Daily Mail.

De-a lungul vremii au fost numeroase speculaţii că Martin Luther King a fost ucis în 1968 ca parte a unei conspiraţii mai extinse, dar potrivit cărţii The Awful Grace of God, scrise de istoricii americani Stuart Wexler şi Larry Hancock, realitatea ar putea fi diferită. Autorii susţin că asasinul, James Earl Ray, care era condamnat pentru mai multe infracţiuni, inclusiv furt, se afla într-o închisoare din Missouri în 1967, cînd a auzit despre recompensa oferită de Cavalerii Albi din Mississippi, grupul considerat cel mai rasist dintre toate în perioada respectivă.
Cartea sugerează că, avînd în minte recompensa de aproape 100.000 de dolari, Ray a început să plănuiască asasinatul, a scăpat din închisoare şi l-a împuşcat pe Martin Luther King la un hotel din Memphis, Tennessee, în aprilie 1968. El a fost arestat la Heathrow după două luni şi a murit în închisoare în 1998, la vîrsta de 70 de ani.
Cei doi istorici au vorbit cu Donald Nissen, care era deţinut la penitenciarul Leavenworth din Kansas în aceeaşi perioadă cu Ray. El a declarat că a auzit despre recompensă de la un alt deţinut care avea legături strînse cu Mafia Dixie, o bandă de infractori cu sediul în Mississipp


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.