Internațional

Ziarişti occidentali alungaţi din Iran

Ziarul de Vrancea
2 apr 2012 495 vizualizări
Autorităţile iraniene au suspendat acreditarea filialei locale a agenţiei Reuters

Autorităţile iraniene au anunţat suspendarea pe termen nelimitat a acreditării biroului agenţiei Reuters din Teheran, după un reportaj în care femei care practicau arte marţiale au fost catalogate drept "teroriste". Decizia a fost anunţată de Ministerul iranian al Culturii. "Decizia a fost luată după difuzarea unui montaj video în care sportive iraniene care practică ninjutsu erau catalogate drept teroriste", a declarat un oficial din cadrul instituţiei, Mohammed Javad Aghajari. Reportajul a fost difuzat de Reuters în februarie.

Cum a decurs cea mai paşnică lună în Irak de la invazia din 2003


Cel mai puţin sîngeros bilanţ al evenimentelor ultimilor 9 ani indică moartea a 112 civili, poliţişti şi militari

Irakul a înregistrat în martie cel mai puţin sîngeros bilanţ de la invazia americană din 2003, cu 112 civili, poliţişti şi militari ucişi, conform datelor oficiale difuzate duminică seara. Astfel, 12 militari, 22 de poliţişti şi 78 de civili au fost ucişi în atacuri, conform datelor Ministerelor de Interne, Sănătăţii şi Apărării. În aceeaşi perioadă au fost răniţi 52 de militari, 85 de poliţişti şi 220 de civili.
În martie 2012, capitala a fost practic paralizată timp de o săptămînă, din cauza organizării la Bagdad a unui summit al şefilor statelor arabe. Peste 100.000 de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea acestui eveniment.
Pînă în prezent, bilanţul cel mai puţin sîngeros datează din noiembrie 2009, cu 122 de morţi. În ceea ce îi priveşte pe insurgenţi, în martie au fost ucişi 30, iar alţi 152 au fost arestaţi. De la începutul anului au fost ucise 413 persoane, faţă de 702 în aceeaşi perioadă a lui 2011.
Violenţele din Irak s-au diminuat în ultimii ani, după ce au înregistrat cel mai înalt nivel în 2006 şi 2007, dar nu au încetat niciodată.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.