Internațional

COLOANAde stiri internationale:Supravieţuitori după o tragedie aviatică în Siberia

Ziarul de Vrancea
2 apr 2012 436 vizualizări
Treizeci şi una de persoane şi-au pierdut viaţa şi 12 au supravieţuit accidentului aviatic de ieri din Siberia, unde un avion de tip ATR-72 s-a prăbuşit cu 43 de persoane la bord, potrivit bilanţului anunţat de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

 "Din cele 43 de persoane aflate la bordul avionului, 12 au supravieţuit, celelalte 31 au murit", a precizat ministerul într-un comunicat. Avionul aparţinea companiei locale Utair şi decolase din Tiumen în direcţia Surgut (Siberia). Aparatul dispăruse de pe radare la puţin timp după decolare şi s-a prăbuşit la 40 de kilometri de aeroportul Roşcino de pe care decolase. ATR-72 este un avion bimotor cu elice, cu o capacitate de 74 de locuri, de fabricaţie europeană. Cauza prăbuşirii avionului ar putea fi o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică, a declarat purtătorul de cuvînt al Comitetului de anchetă, Vladimir Markin.

Naşterea durează mai mult decît acum 50 de ani

O naştere durează astăzi, în medie, cu două ore şi jumătate mai mult decît acum 50 de ani, arată un studiu american, care se bazează pe datele a 150.000 de femei. Cum se explică această diferenţă?, se întreabă 7sur7.be. Mamele din secolul al XXI-lea sînt mai în vîrstă şi cîntăresc mai mult decît în anii 1960. Peste jumătate din femeile care nasc solicită în prezent o peridurală, anestezie care prelungeşte naşterea cu 40-90 de minute. Potrivit acestor date, bebeluşii de astăzi se nasc cu cinci zile mai devreme decît înainte şi cîntăresc mai mult. A crescut mult şi numărul cezarienelor, în prezent fiind efectuate de patru ori mai multe decît acum 50 de ani.

S-a confirmat: a mai căzut o dictatură

Presa oficială din Myanmar a confirmat alegerea opozantei Aung San Suu Kyi în funcţia de deputată. Partidul său, Liga Naţională pentru Democraţie (LND), a cîştigat cel puţin 40 dintre cele 44 de locuri în Parlament. Aung San Suu Kyi ar fi obţinut 99% din voturile din circumscripţia sa rurală de la Kahwmu, a declarat pentru AFP Soe Win, un cadru al Ligii, în timp ce mii de susţinători strigau de bucurie şi cîntau în faţa sediului partidului din Rangoon. Potrivit acestui oficial, laureata Premiului Nobel pentru Pace ar fi obţinut victoria în toate birourile de vot din această circumscripţie aflată la două ore distanţă de capitală.

Pentru ce au fost arestate văduvele lui Osama ben Laden

Justiţia pakistaneză le-a condamnat ieri pe cele trei văduve ale lui Osama ben Laden, dar şi pe două dintre fiicele acestuia, la cîte 45 de zile de închisoare pentru sejur ilegal pe teritoriul ţării, a anunţat anturajul acestora. "Judecătorul a anunţat o pedeapsă de o lună şi jumătate pentru cele cinci acuzate. El le-a condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi în valoare de 10.000 de rupii (82 de euro)", a declarat pentru presă Zakarya Ahmad Abdulfattah, fratele celei mai tinere dintre soţiile fostului lider al reţelei teroriste Al-Qaida, yemenita Amal Abdulfattah. "S-a dispus ca Ministerul de Interne să organizeze repatrierea acestora" în ţara lor, a anunţat, pe de altă parte, avocatul femeilor, Muhammad Aamir. El a adăugat că aceste pedepse vor fi terminate de ispăşit peste două săptămîni, acuzatele fiind arestate pentru sejur ilegal pe 3 martie. Cele cinci femei şi un număr nedeterminat de alţi copii şi nepoţi ai lui Osama ben Laden se află în custodia autorităţilor pakistaneze de la raidul militar american în care liderul al-Qaida a fost eliminat, pe 2 mai, în nordul ţării.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.