Internațional

COLOANA de stiri internationale: Mickey Rourke promite că va strînge maidanezii din Bucureşti

Ziarul de Vrancea
29 mar 2012 565 vizualizări
Actorul american Mickey Rourke, aflat la Bucureşti pentru turnarea unui film, a declarat ieri că vrea să se implice în construirea unui adăpost pentru cîinii maidanezi în sudul Capitalei

Rourke a spus că el va furniza o parte din fondurile necesare construcţiei. Actorul american a mai spus că va lua cu el în SUA o căţeluşă pe care a găsit-o pe lîngă studiourile Castel Film. Mickey Rourke filmează zilele acestea în Bucureşti pentru thrillerul "Dead in Tombstone", în regia lui Roel Reine. 

Sistem automat de verificare a paşapoartelor biometrice la graniţe

Autorităţile UE au decis să introducă un sistem automat de control al paşapoartelor, prin instalarea de turnicheţi speciali la graniţe, a anunţat directorul general al Serviciului pentru Afaceri Interne al Comisiei Europene, Stefano Manservisi, conform presei belgiene. Noul sistem, intitulat "Călătorul înregistrat", va simplifica intrarea în Europa a deţinătorilor de paşapoarte biometrice: o persoană care are dreptul de a trece frontiera va trebui doar să apropie documentul de turnichet şi va trece ca "la metrou". Totodată acest nou sistem va fi parte a unei iniţiative mai ample numită "Frontiera inteligentă". Nu este clar însă dacă el vizează doar persoanele care au dreptul la călătorie fără viză sau pe toţi călătorii. Noul sistem de control automat al paşapoartelor a fost testat deja pe aeroporturile Heathrow din Londra şi Schiphol din Amsterdam. 

Preşedintele Siriei ar putea fi arestat

Înaltul comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului Navi Pillay l-a avertizat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad că "există suficiente dovezi" ale represiunii violente conduse de peste un an împotriva opozanţilor regimului pentru a-l inculpa pentru crime împotriva umanităţii, relatează Agerpres. "În fapt, există suficiente dovezi care arată că multe dintre aceste acte sînt comise de forţele de securitate, (şi) ele trebuie să fi primit aprobarea sau să fie obiectul complicităţii la cel mai înalt nivel", a declarat Navi Pillay, într-un interviu difuzat de BBC. "Preşedintele Assad ar putea dispune pur şi simplu încetarea violenţelor, şi ele s-ar opri. Acesta este genul de lucruri pe care judecătorii însărcinaţi cu cazuri de crime împotriva umanităţii le consideră o responsabilitate a celui care comandă armata", a adaugat ea, în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite consideră că violenţele din Siria au făcut mai mult de 9.000 de victime într-un an. Reprezentantul ONU de origine sud-africană a acuzat forţele regimului sirian de acte "îngrozitoare", cum ar fi să tragă în genunchii copiilor şi să nu le ofere îngrijiri medicale.

Tînără violată şi incendiată de fiii unor politicieni ucrainieni

O tînăra ucraineană în vîrstă de 18 ani, torturată de trei bărbaţi, dintre care doi sînt fiii unor politicieni, a decedat la spital. Oksana Makar a fost atacată în oraşul Mikolaiiv din sudul Ucrainei la 8 martie, de trei bărbaţi care au violat-o şi au încercat să o stranguleze după care i-au dat foc. Cei trei bărbaţi au fost arestaţi, dar doi dintre ei - fiii unor oficiali guvernamentali ucraineni - au fost eliberaţi fără a fi acuzaţi. Ulterior ei au arestaţi din nou, după ce cazul a generat nemulţumire la nivel naţional. Doi dintre ei au fost acuzaţi de viol în grup, iar unul de viol şi tentativă de crimă.
Tînăra Oksana Makar şi-a pierdut conştiinţa după ce agresorii ei au abandonat-o pe un şantier şi i-au dat foc. Ea a fost găsită în cele din urmă, în dimineaţa următoare, de un străin şi a fost dusă la spitalul din Mikolaiiv, prezentînd arsuri pe suprafaţa a 55 la sută din corp. Ea a fost transferată la o secţie specială din oraşul Doneţk din cauza gravităţii arsurilor şi a problemelor de la plămîni. Medicii au declarat că inima ei a încetat să mai bată din cauza sîngerării din plămîni şi a murit după încercări repetate de resuscitare.


Anestezie eficientă cu muzica lentă


 şi convalescenţa durează mai puţin cu acest tratament inedit

Muzica lentă îi poate ajuta pe pacienţii supuşi anesteziei locale în timpul operaţiei să se destindă şi chiar să se vindece mai repede, arată medici englezi, citaţi de 20minutes.ch. Chirurgii de la spitalul John Radcliffe din Oxford au analizat datele obţinute de la circa 100 de pacienţi, repartizaţi în două grupe, în cadrul unui experiment. Jumătate din ei a ascultat muzică în timpul intervenţiei chirurgicale şi cealaltă jumătate a fost operată în regim normal, fără muzică. Fiecare pacient şi-a evaluat apoi propriul nivel de anxietate, trebuind să-şi situeze stresul pe o scară dată. Evaluările s-au făcut înainte şi imediat după intervenţia chirurgicală, cînd pacienţii erau încă pe masa de operaţie.
În grupa celor care ascultaseră muzică, cercetătorii au constatat un nivel de anxietate cu 30% mai mic decît la cealaltă grupă. Pacienţii operaţi cu muzică au avut, în medie, 11 respiraţii pe minut, faţă de 13 înregistrate la ceilalţi pacienţi, relatează Agerpres.
Cercetătorii consideră că experimentul a fost un succes, "deoarece chiar şi o operaţie minoră poate fi o sursă de stres". şeful studiului, Hazim Sadideen, adaugă că, în afară de faptul că scade stresul în timpul operaţiei, muzica are un efect pozitiv şi asupra vindecării. "Există explicaţii medicale pentru acest lucru. Cei mai liniştiţi pacienţi fac faţă mai bine durerii şi se refac mai repede", încheie cercetătorul.


Algeria nu-l primeşte pe Merah nici mort

n autorul crimelor din Toulouse a fost înmormîntat ieri în Franţa

Asasinul Mohamed Merah a fost înmormîntat în Franţa, în apropiere de Toulouse, ieri, după ce Algeria a respins cererea familiei de a-l înmormînta în ţara sa de origine din motive de securitate. Abdallah Zekri, un oficial al Consiliului Musulman al Franţei, a declarat că familia lui Merah i-a cerut să organizeze înmormîntarea în 24 de ore. Rudele sperau să însoţească trupul neînsufleţit în Algeria, în Sougui, la circa 80 km sud de capitala Alger.
Merah, în vîrstă de 23 de ani, a ucis şapte persoane - trei miltiari francezi şi trei copii şi un adult de la o şcoală evreiască din Toulouse, înainte de a fi ucis într-un raid al poliţiei franceze la locuinţa sa. Merah ar fi  declarat poliţiei că a vrut să răzbune copiii palestinieni şi să lovească în armata franceză din cauza intervenţiilor militare în afara ţării.
Tatăl lui Merah vrea să dea în judecată poliţia franceză pentru "uciderea" fiului său. "Voi angaja cei mai mari avocaţi şi voi munci tot restul vieţii mele pentru a acoperi costurile. Vreau să depun plîngere împotriva Franţei pentru uciderea fiului meu", a spus el. "Franţa este o ţară mare, care avea mijloacele necesare arestării fiului meu în viaţă. Ei ar fi putut să-l captureze folosind gaz şi să-l aresteze, de preferat viu", a afirmat tatăl ucigaşului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.