Internațional

COLOANA de stiri internationale: 11 centuri cu explozibili găsite în locuinţa preşedintelui Afganistanului

Ziarul de Vrancea
27 mar 2012 526 vizualizări
Forţele de securitate afgane au descoperit la reşedinţa din Kabul a preşedintelui Afganistanului Hamid Karzai 11 centuri cu explozibili, relatează canalul de televiziune Al Jazeera

O anchetă a fost declanşată în acest caz, mai mulţi suspecţi fiind deja reţinuţi. Un înalt responsabil din serviciile de informaţii afgane a declarat pentru Al Jazeera că toate centurile erau pline cu explozibili şi erau echipate cu detonatoare, adică puteau fi folosite oricînd. Reşedinţa preşedintelui Karzai, unde se află şi sediul administraţiei sale, biroul său de lucru şi sediul Ministerului Apărării, este considerată cel mai bine păzit loc din Kabul. Mai multe rude şi apropiaţi ai lui Karzai au căzut pînă acum victime atentatelor sinucigaşe, iar talibanii nu ascund că următoarea lor ţintă este chiar preşedintele afgan.

Cine a devenit duşman de clasă pentru Partidul Comunist Chinez

Corupţia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru conducerea Partidului Comunist Chinez, a avertizat ieri premierul chinez Wen Jiabao, adresîndu-se colegilor din guvern, relatează Agerpres. "Corupţia este cea mai gravă ameninţare pentru partidul de guvernămînt", a declarat Wen Jiabao, adăugînd că această problemă poate submina complet baza politică a ţării dacă nu este soluţionată cum trebuie. Folosirea de către oficiali a banilor publici pentru recepţii, cumpărarea de vehicule şi călătorii în străinătate ar trebui să fie în atenţia publicului, a apreciat de asemenea premierul chinez în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Stat (guvernul). Banii publici nu ar trebui folosiţi pentru cumpărarea de ţigări, băuturi şi cadouri scumpe, a spus Wen Jiabao. El a cerut ca responsabilii chinezi să dezvăluie informaţii personale, chiar despre soţii şi copii. Corupţia la nivel oficial constituie o preocupare majoră pentru societatea chineză. Şapte oficiali la nivel de minister se află printre cele 18.500 de cazuri grave de corupţie şi delapidare anchetate anul trecut.

FSB se ia de agenturile străine

Directorul-adjunct al Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) acuză serviciile de informaţii occidentale că menţin, prin intermediul Internetului, tensiunile în scocietatea rusă, avertizînd că va lua măsuri pentru contracararea acestor acţiuni. "Trebuie să protejăm societatea noastră de activitatea serviciilor secrete străine care doresc să aducă atingere securităţii noastre cibernetice", a declarat generalul Serghei Smirnov. "Serviciile secrete occidentale folosesc noi tehnologii pentru menţinerea tensiunilor în societatea rusă. Obiectivele lor merg pînă la înlăturarea regimului", acuză generalul Smirnov. "Alegerile noastre, în special cele prezidenţiale, au arătat posibilităţile Internetului", a continuat oficialul FSB. "Cunoaştem cine se ocupă de aceste activităţi, ştim care sînt obiectivele şi ştim cine îi finanţează", adaugă Smirnov.

Talibanii s-au înrolat în armata afgană ca să atace NATO pe la spate

Soldatul din forţa NATO ucis luni în estul Afganistanului aparent de un poliţist afgan era american, a anunţat un responsabil militar la Washington sub acoperirea anonimatului. Tot luni, dar în sudul ţării, doi soldaţi din forţa NATO, britanici, au fost ucişi de un bărbat purtând o uniformă a armatei afgane. Cu aceste trei noi decese în rîndul trupelor străine, numărul de militari ai NATO ucişi de la începutul anului de membri ai forţelor afgane a ajuns la 16. ISAF, forţa internaţională condusă de Alianţa atlantică, a anunţat mai înainte că "soldatul ISAF a fost împuşcat de un presupus membru al poliţiei locale afgane" în momentul cînd unitatea sa "se apropia de un post de control" în provincia Paktika.

Soluţie contra inundaţiilor: casa plutitoare

În ultimul timp au loc tot mai multe evenimente meteorologice extreme, iar inundaţiile apar în tot mai multe puncte ale lumii. În acest context a fost creată o casă amfibie, ocupanţii ei urmînd să nu aibă nici o grijă cînd apele cresc, scrie 7sur7.be, preluat de Agerpres. Arhitecţii au creat o casă cu un design avangardist pe malurile Tamisei, la Marlow. Casa are trei camere şi este aşezată pe un subsol din beton armat, plasat pe patru stîlpi. Cînd apele cresc, presiunea apei deblochează casa care pluteşte, în funcţie de nivelul apei. Proiectul, realizat de firma de arhitectură Baca din Londra, a fost conceput îndeosebi pentru New Orleans şi Olanda, unde există riscuri mari de inundaţii. Casa este astfel construită încît nu permite apei să intre. Grădina este prevăzută cu trei terase, la niveluri diferite, proprietarii putînd să observe astfel cît cresc apele. Ele joacă rolul unui sistem de avertizare. Potrivit creatorilor săi, casa amfibie este "un loc minunat pentru locuit", avînd tot confortul modern şi constituind o soluţie pentru localităţile construite în cîmpii inundabile. Costul ei este deocamdată destul de ridicat - 1,8 milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.