Internațional

Obama, în bătaia rachetelor nord-coreene

Ziarul de Vrancea
25 mar 2012 493 vizualizări
Preşedintele SUA se află în Coreea de Sud pentru a participa la o reuniune pe subiectul securităţii nucleare

Preşedintele american, Barack Obama, a sosit ieri în Coreea de Sud pentru a participa la un summit consacrat securităţii nucleare, pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord, care intenţionează să lanseze o rachetă cu rază lungă de acţiune. Barack Obama, sosit la bordul avionului Air Force One care a aterizat pe baza militară americană Osan de la sud de Seul, a avut o întrevedere cu preşedintele ţării gazdă, Lee Myung-Bak, în legătură cu testul balistic amintit, prevăzut pentru luna viitoare şi care stîrneşte îngrijorarea comunităţii internaţionale. Coreea de Nord şi-a anunţat intenţia de a lansa la jumătatea lunii aprilie un satelit de observaţie în scopuri civile, proiect denunţat de Statele Unite şi aliaţii acestora ca fiind un tir deghizat de rachetă, o încălcare a rezoluţiilor ONU ce interzic Phenianului să efectueze teste nucleare sau balistice. Pregătirile sînt avansate, a anunţat Phenianul.
Pentru Washington, lansarea pune în dificultate acordul convenit luna trecută între cele două ţări. Prin această înţelegere, Phenianul s-a angajat la un moratoriu privind lansarea rachetelor cu rază lungă de acţiune, testele nucleare şi la activităţile de îmbogăţire a uraniului în schimbul unui ajutor alimentar alimentar acordat de Statele Unite.
Barack Obama a vizitat ieri Zona Demilitarizată (DMZ) ce separă cele două Corei, după care, luni şi marţi, va participa la summitul privind securitatea nucleară. Totodată, el va aduce un omagiu celor 28.000 de soldaţi staţionaţi la sud de DMZ şi va reafirma ataşamentul Statelor Unite faţă de securitatea Coreei de Sud, potrivit unor responsabili de la Casa Albă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.