Internațional

Oficial nord-coreean, executat cu lansatorul de obuze

Ziarul de Vrancea
23 mar 2012 795 vizualizări
El a fost pedepsit astfel pentru că s-a îmbătat în timpul perioadei de doliu în memoria lui Kim Jong-il

Phenianul a efectuat o "epurare sîngeroasă" în rîndul ofiţerilor şi oficialilor de rang înalt, în cursul doliului lui Kim Jong-il, executaţi "cu metode barbare, inclusiv lansatoare de obuze" pentru a-i pedepsi pentru lipsa de loialitate, scrie cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo. Un adjunct al ministrului Apărării găsit beat în timpul perioadei de doliu pare că a fost executat cu un lansator de obuze, la ordinul lui Kim Jong-un, cel de al treilea fiu şi succesorul lui Kim Jong-il, mort în decembrie. Noul lider ar fi vrut ca, în urma execuţiei, "din el să nu mai rămînă nici o urmă, nici măcar un fir de păr", scrie cotidianul sud-coreean. Un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Unificării a calificat informaţia ca "plauzibilă", subliniind că Phenianul a "spus clar că cei care încalcă perioada de doliu vor fi pedepsiţi". Potrivit cotidianului, care atribuie informaţia despre epurare unei surse guvernamentale, regimul nord-coreean a pus această ameninţare în aplicare tocmai pentru a demonstra autoritatea "liderului suprem" Kim Jong-un. Noul lider de la Phenian, în vîrstă de pînă în 30 de ani, ar fi ordonat unor oficiali să "se debaraseze" de zeci de ofiţeri şi oficiali civili. Cei găsiţi vinovaţi de infracţiuni începînd de la starea de ebrietate şi pînă la hărţuire sexuală se pare că au fost executaţi. Unii experţi discută dacă Kim Jong-un ar fi dat ordinele personal sau dacă ar fi transmis doar sugestii unor oficiali de rang inferior. "Mă îndoiesc că Kim Jong-un ar fi controlat totul în mod direct", a declarat Kim Tae-woo, preşedintele Institutului pentru Unificarea Naţională a Coreei. "Kim Jong-un trebuie să fie foarte atent", avînd în vedere că urmează să îşi impună controlul asupra unor ofiţeri care sînt mult mai bătrîni şi mai experimentaţi decît el, a adăugat Tae-woo, un cunoscut expert militar.
"Vrea să îi elimine pe acei generali care îi stau în cale", este el de părere, dar este nevoit să facă acest lucru prin intermediul unei "mici clici de generali" care consideră loialitatea faţă de acesta, în calitate de lider necontestat, drept esenţială pentru propria lor supravieţuire şi pentru supravieţuirea regimului.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.