Internațional

Einstein nu a fost un elev slab, cum se credea

Ziarul de Vrancea
21 mar 2012 417 vizualizări
Dimpotrivă, el făcea tot posibilul ca mintea sa sclipitoare să nu-şi pună în umbră profesorii mai puţin înzestraţi intelectual

Arhivele Albert Einstein publicate de Universitatea Ebraică din Ierusalim oferă celor interesaţi de viaţa marelui fizician posibilitatea de a urmări activitatea sa şcolară, din perioada adolescenţei. Conform acestora, Einstein a fost un elev foarte bun - şi nu unul leneş, aşa cum se spunea despre el. Problemele din liceu ale viitorului fizician nu erau legate de materiile de studiu, ci de disciplina strictă şi de respectarea autorităţii profesorilor care erau evident mai puţin înzestraţi intelectual decît era el, conform site-ului LiveScience.com.
Din aceste arhive face parte şi o fotocopie a unuia dintre singurele trei manuscrise ce conţin faimoasa ecuaţie E#mc2 scrisă chiar de mîna lui Einstein. Ecuaţia ce descrie relaţia dintre energie, masă şi viteza luminii derivă din celebra sa Teorie a Relativităţii Restrînse.
Printre documentele ce pot fi consultate se numără şi o scrisoare despre conflictul israeliano-arab, pe care Einstein a trimis-o în anii '30 directorului ziarului Falastin, o carte poştală adresată mamei sale bolnave sau o scrisoare a tinerei sale amante.
Universitatea Ebraică din Ierusalim a lansat luni o versiune îmbunătăţită a website-ului său dedicat arhivelor lui Albert Einstein, 80.000 de documente urmînd să fie disponibile pentru public. Einstein, care a fost unul dintre fondatorii prestigioasei Universităţi Ebraice din Ierusalim, a lăsat moştenire acesteia toate înscrisurile sale. Dintre cele 80.000 de documente, 40.000 sunt însemnări de natură personală, iar alte peste 30.000 fac referire la Teoria Relativităţii, postulată de renumitul fizician.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.