Internațional

COLOANAde stiri internationale:Rusia şi-a instalat un ambasador în Transnistria

Ziarul de Vrancea
21 mar 2012 483 vizualizări
Preşedintele rus Dmitri Medvedev l-a desemnat ieri pe vicepremierul Dmitri Rogozin reprezentantul său special pentru Transnistria, informează Biroul de presă al Kremlinului. "Vicepremierul Dmitri Olegovici Rogozin să fie numit reprezentant special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria", se arată în decretul semnat de Dmitri Medvedev, postat pe site-ul Kremlinului.

"Vicepremierul Dmitri Olegovici Rogozin să fie numit reprezentant special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria", se arată în decretul semnat de Dmitri Medvedev, postat pe site-ul Kremlinului. Vicepremierul Rogozin coordonează, din decembrie 2011, domeniul industriei apărării în executivul rus. Anterior, el a fost ambasador al Rusiei la NATO. Preşedinţia rusă nu a avut pînă acum un reprezentant special pentru Transnistria. Rogozin s-a remarcat anul trecut printr-o serie de declaraţii antiromâneşti, în contextul acordului româno-american privind scutul antirachetă.

Opoziţia olandeză vrea alegeri anticipate după ce extremiştii au pierdut un parlamentar

Partidele de opoziţie din Olanda vor organizarea de alegeri anticipate după demisia parlamentarului Hero Brinkman din cadrul partidului de extremă dreapta PVV al lui Geert Wilders, relatează EUObserver. Demisia lui Brinkman a complicat şi mai mult lucrurile deja complicate în politica olandeză, reducînd baza de susţinere a Guvernului minoritar, sprijinit de Wilders, care a ajuns la jumătate din totalul de 150 de locuri în Parlament. Pentru moment nu se ştie dacă opozanţii vor obţine ceea ce vor. Brinkman a declarat că va continua să sprijine Guvernul, păstrînd în teorie baza majorităţii intactă. Premierul Mark Rutte nu vede "vreun motiv pentru organizarea de noi alegeri".

Spray cu parfum de cărţi vechi pentru lecturi digitale

Dacă volumul tradiţional vă lipseşte cînd răsfoiţi "paginile" fără suflet ale Kindle/iPad/iPhone, un nou pulverizator ar putea fi util. Făcut să reproducă mirosul cărţilor de altădată, "Smell of Books" este un spray al cărui miros poate trimite cititorul, asemeni madeleinei lui Proust, în ambianţa olfactivă a volumelor şi bibliotecilor din copilărie, relatează Agerpres. Sînt disponibile diferite arome, în funcţie de tipul de carte ce se vrea evocat: "Carte nouă", "Miros de închis", "Miros de pisici", "Costiţă" etc. Preţul este cuprins între 5 şi 10 dolari, iar produsul se adresează amatorilor de lectură care nu se pot hotărî între tradiţie şi modernitate.

Ilegal: profit mare la defrişare

Defrişările ilegale pe plan mondial generează profituri de ordinul a 10-15 miliarde de dolari anual (între 7,5 şi 11 miliarde de lire sterline) , se menţionează într-o nouă analiză a Băncii Mondiale pe acest subiect, preluată de Agerpres. Într-un raport intitulat "Justiţie pentru pădure", Banca Mondială semnalează faptul că majoritatea exploatărilor forestiere ilegale este gestionată de crima organizată şi că o parte substanţială din acest profit merge spre oficialii corupţi. Printre ţările cele mai afectate de defrişările ilegale forestiere figurează Indonezia, Madagascar, precum şi mai multe state din vestul Africii. "Noi trebuie să luptăm cu crima organizată, împotriva exploatărilor forestiere ilegale, aşa cum ne-am lupta împotriva infractorilor care vînd droguri sau se ocupă de extorcări", consideră Jean Pesme, manager la Banca Mondială pentru integritatea pieţei. El recomandă ca donatorii să finanţeze programe care să consolideze capacitatea forţelor de aplicare a legii în combaterea comerţului ilegal de lemn. Experţii BM au calculat că suprafaţa de pădure defrişată ilegal într-o secundă echivalează cu mărimea unui teren de fotbal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.