Internațional

De ce nou-născuţii unei americance nu pot primi cetăţenie

Ziarul de Vrancea
20 mar 2012 572 vizualizări
Femeia a născut în străinătate, după fertilizare in vitro,iar autorităţile americane îi cer dovada că donatorul este american n acest lucru este practic imposibil din cauza condiţiilor de confidenţialitate

O tînără din SUA care a născut două fetiţe în străinătate după o fertilizare in vitro a aflat că cetăţenia americană nu le poate fi acordată copiilor decît dacă demonstrează că unul dintre părinţi este american, informează ziarul USA Today. Americanca Ellie Lavi a născut două fetiţe gemene în timp ce se afla în străinătate, iar cînd a mers la ambasada SUA din Tel Aviv pentru a declara naşterea a întîmpinat refuzul Departamentului de Stat.
Un funcţionar al ambasadei s-a interesat dacă femeia rămăsese însărcinată la o clinică de fertilizare. Mama a răspuns afirmativ, iar funcţionarul i-a comunicat că bebeluşii pot obţine cetăţenie americană doar dacă mama poate dovedi că tatăl este cetăţean american. "Am fost umilită şi înspăimîntată. Eu i-am născut, sînt copiii mei", a spus mama.
Criticii argumentează că este vorba de o inechitate în privinţa acordării cetăţeniei americane. Un copil adoptat din străinătate de către un cetăţean american poate aplica pentru primirea cetăţeniei, în timp ce un copil născut în SUA devine automat cetăţean american chiar dacă părinţii lui nu sunt americani. Însă un copil născut în străinătate prin fertilizare in vitro nu poate deveni american decît dacă unul dintre donatori este american, lucru care este însă greu de demonstrat din cauza acordurilor de confidenţialitate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.