Internațional

Cel mai înalt om din lume s-a oprit din creştere

Ziarul de Vrancea
18 mar 2012 1283 vizualizări
După ce a ajuns la 2,51 metri, cel mai înalt om din lume, turcul Sultan Kosen, 29 de ani, s-a oprit în cele din urmă din creştere după ce medicul său a reuşit să-i oprească simptomele acromegaliei, afecţiunea care-l făcea să crească în continuu.

 

  "S-a oprit din creştere, ceea ce este un lucru foarte bun", a comentat Dr. Jason Sheehan. Acest neurochirurg a reuşit în urmă cu doi ani să extirpe o tumoare cerebrală ce se afla la originea acestei creşteri neobişnuite. "Avînd în vedere talia sa, Sutan trebuie să urmeze în continuare o serie de tratamente. Din fericire sîntem încrezători că nu va creşte mai mult", a explicat Dr. Sheehan de la centrul medical al Universităţii din Virginia (SUA).
Născut într-o familie de agricultori, la Mardin, sud-estul Turciei, Sultan Kosen a devenit celebru după ce a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2009 cu titlul de "cel mai înalt om din lume". Pe atunci măsura "doar" 2,47 metri. Sultan Kosen suferă de acromegalie, o maladie hormonală ce este de obicei declanşată de o tumoare. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.