Internațional

PE a adoptat rezoluţia de condamnare a site-ului PVV

Ziarul de Vrancea
15 mar 2012 528 vizualizări
Rezoluţia de condamnare a site-ului partidului PVV din Olanda a fost adoptată ieri, în sesiunea plenară a Parlamentului European, fiind votată de o largă majoritate de eurodeputaţi.

Adoptarea rezoluţiei a fost salutată de către preşedintele grupului Partidului Popular European, Joseph Daul, care i-a cerut premierului de la Haga, Mark Rutte, să ţină cont "pe deplin" de recomandările documentului. "Sînt bucuros că o majoritate covîrşitoare a votat în favoarea rezoluţiei care condamnă ferm site-ul lansat de PVV, care încalcă valorile europene privind demnitatea umană, libertatea, egalitatea, statul de drept şi respectul pentru drepturile omului", a declarat Joseph Daul. El subliniază că se aşteaptă o atitudine mai europeană din partea Guvernului Olandei şi reia solicitarea către premierul Rutte de a condamna şi a se delimita de "iniţiativa deplorabilă" a PVV.
Proiectul de rezoluţie împotriva site-ului PVV a fost dezbătut, marţi, în Parlamentul European, discuţiile fiind marcate de lipsa de la discuţii a premierului olandez. Rezoluţia a fost susţinută de liderii tuturor grupurilor reprezentate în PE, cu excepţia ALDE, din care face parte formaţiunea premierului Rutte. Europarlamentarii români au susţinut şi promovat intens adoptarea acesteia.

Olanda rămîne de neînduplecat

În ciuda rezoluţiei, premierul olandez Mark Rutte a reafirmat ieri că site-ul partidului lui Geert Wilders este "o iniţiativă de partid" şi nu îl va condamna public. "Site-ul nu reflectă cu nimic vederile politice ale guvernului în materie de migraţie a forţei de muncă din Europa Centrală şi de Est", subliniază Rutte într-o scrisoare trimisă PE, semnată şi de ministrul olandez al Afacerilor Externe. Guvernul nu "comentează măsurile partidelor politice", potrivit sursei citate.
PVV, formaţiune care face parte din coaliţia de guvernare din Olanda, a lansat la 8 februarie un site ce invită olandezii să denunţe "problemele" cauzate de afluxul de cetăţeni ai ţărilor din Europa centrală şi de est în Olanda. "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.
Acest demers a generat nemulţumiri şi condamnări la nivelul Uniunii Europene, însă Guvernul olandez a refuzat să adopte o poziţie referitoare la site-ul PVV, limitîndu-se la a se distanţa de el şi subliniind că site-ul nu are nimic de a face cu Guvernul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.