Internațional

COLOANA de stiri internationale:Doi turişti elveţieni susţin că au evadat din mîna talibanilor

Ziarul de Vrancea
15 mar 2012 560 vizualizări
Doi tineri turişti elveţieni, găsiţi teferi ieri în Pakistan, au afirmat că au reuşit să scape de talibanii aliaţi cu Al-Qaida, care îi ţineau ostatici de opt luni, a informat armata pakistaneză. Anterior, militarii anunţaseră că răpitorii i-au "eliberat" pe ostatici.

Olivier David Och, în vîrstă de 31 de ani, poliţist în cantonul Berna, şi Daniela Widmer, în vîrstă de 28 de ani, fostă poliţistă, sînt teferi şi au fost transportaţi de armată de la Miranshah (nord-vest), Waziristanul de Nord, unde au fost găsiţi, în Peshawar, capitala provinciei. Ei au fost răpiţi la 1 iulie 2011 în provincia Balucistan (sud-vest), pe care o traversau cu rulota lor înmatriculată în Elveţia.

Un atac de cord, cauza tragediei din Elveţia?

Şoferul autocarului care s-a lovit de peretele unui tunel din Elveţia, provocînd moartea a 28 de pasageri, dintre care 22 de copii, este posibil să fi murit la volan în urma unui atac de cord, reiese din analiza anchetatorilor, potrivit Daily Telegraph. Aceştia au exclus deja viteza drept cauză a accidentului şi consideră ipoteza potrivit căreia tragedia, care s-a întîmplat pe condiţii de vizibilitate şi trafic normale, a avut loc din cauza unei probleme de sănătate sau a unei erori umane.
Accidentul a avut loc la scurt timp după ce grupul de 52 de elevi şi profesori din Belgia şi Olanda au plecat spre casă după o vacanţă petrecută în staţiunea de schi Val d'Annivers din Alpi. Autocarul a intrat în tunelul Sierre de pe autostrada A9, cu o viteză maximă de 100 km/h, şi a lovit din plin peretele exterior din zona staţionarii de urgenţă, apoi a lovit peretele de la capătul benzii. Mare parte dintre copii purtau centurile de siguranţă. Tunelul este văzut drept unul dintre cele mai sigure, avînd două benzi şi sensurile fiind separate.
Alţi 24 de copii au fost răniţi, unii dintre ei fiind în stare gravă. Este cel mai grav accident rutier din Elveţia din ultimele decenii.

Google încearcă să devină mai inteligent

Google pregăteşte cele mai importante schimbări aplicate motorului de căutare în ultimii ani şi se va concentra pe "căutarea semantică" ce va încerca să dea ca rezultat cît mai multe răspunsuri precise la întrebările puse de utilizatori, şi nu doar liste de link-uri, scrie The Wall Street Journal. Google oferă deja răspunsuri directe la întrebări simple, însă ţinta este să se treacă la lucruri mai complexe. Primele schimbări se vor vedea în cîteva luni, însă întreg procesul de modificare va dura cîţiva ani. Amit Singhal, vicepreşedinte la Google, spune că motorul de căutare va încerca să răspundă întrebărilor punctuale ale utilizatorilor extrăgînd răspunsuri dintr-o uriaşă baza de date ce conţine "entităţi" şi anume locuri, oameni şi lucruri, baza de date care a tot crescut în ultimii doi ani.
Google nu va renunţa la căutarea bazată pe cuvinte cheie prezente pe diverse site-uri, însă vrea să insiste mai mult şi pe "căutarea semantică", adică procesul prin care se poată înţelege şi sensul cuvintelor tastate de utilizatori în cîmpul de căutare. Acest tip de căutare va ajuta Google să facă spre exemplu într-un anumit text diferenţa între cuvîntul "Jaguar" folosit ca marcă de maşină şi cazul în care cuvîntul este folosit ca nume de animal.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.