Internațional

Topul celor mai reputate universităţi din lume

Ziarul de Vrancea
15 mar 2012 750 vizualizări
mericanii domină clasamentul, iar britanicii pierd teren în faţa asiaticilor

Universitatea Harvard, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) şi Universitatea Cambridge sînt universităţile cu cea mai bună reputaţie din lume, potrivit clasamentului Times Higher Education 2012. Topul este dominat de universităţile americane, instituţiile asiatice de învăţămînt superior înregistrează şi ele un avans semnificativ, în timp ce România nu are nici o universitate în top 100 al universităţilor cu cea mai bună reputaţie din lume. Clasamentul mondial al universităţilor în funcţie de reputaţie este elaborat pe baza datelor furnizate de agenţia Thomson Reuters, iar topul din acest an se bazează pe 17.554 de răspunsuri detaliate, cu 31% mai mult decît anul trecut, informează Times Higher Education. Pe primele zece poziţii se afla Harvard (SUA), Institutul de Tehnologie din Massachusetts - MIT (SUA), Universitatea Cambridge (Marea Britanie), Stanford (SUA), Berkeley California (SUA), Oxford (Marea Britanie), Princeton (SUA), Universitatea din Tokyo (Japonia), Universitatea California Los Angeles (SUA) şi Yale (SUA). Phil Baty, editor al clasamentului Times Higher Education, susţine că rezultatele din acest an aduc "veşti neplăcute" pentru Marea Britanie, scrie BBC. Potrivit acestuia, anul acesta s-au clasat în top 100 mai puţine universităţi britanice decît anul trecut (10 universităţi britanice sînt prezente în top 100 de anul acesta), iar în unele cazuri instituţiile britanice de învăţămînt superior s-au clasat pe locuri inferioare celor ocupate în 2011. Printre cele care au "retrogradat" se număra Imperial College London şi University College London. Pe de alta parte, topul înregistrează o prezenţă tot mai mare a universităţilor din China, Japonia, Singapore şi Coreea de Sud.
Clasamentul nu are un statut oficial, notează BBC, însă a devenit un punct de referinţă în mediile universitare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.