Internațional

Cea mai veche enciclopedie din lume renunţă la versiunea tipărită

Ziarul de Vrancea
14 mar 2012 529 vizualizări
Encyclopaedia Britannica se mută cu totul online n editura actualiza permanent informaţiile conţinute în 32 de volume

Preşedintele prestigioasei Encyclopaedia Britannica a anunţat, într-un interviu acordat cotidianului New York Times, sfîrşitul apropiat al ediţiei sale tipărite pentru a se concentra asupra activităţii pe internet şi a editurii pentru şcolari. "Unii se vor întrista şi vor deveni nostalgici, dar în prezent dispunem de un instrument mai bun", a declarat Jorge Cauz, preşedintele companiei Encyclopaedia Britannica Inc, cu sediul, neaşteptat, în oraşul Chicago din statul american Illinois. "Site-ul pe internet se actualizează continuu, este mult mai complet şi dispune de mijloace multimedia", a adăugat el ca o justificare. "Este ca un rit de trecere la această nouă eră", a ediţiilor digitale.
Ultima ediţie tipărită va rămîne astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume care cîntăresc 58,5 kilograme şi includ noi articole despre încălzirea globală sau Proiectul Genomului Uman, a menţionat cotidianul. Preţul acesteia este de 1.395 de dolari (circa 1000 de euro) şi a strîns munca depusă de peste 4.000 de experţi. New York Times precizează că este vorba despre cea mai veche enciclopedie de limbă engleză, actualizată permanent în ultimii 244 de ani.
Veniturile principale realizate de editură (85%) provin din domeniul publicaţiilor pentru elevi, care îşi vor diversifica apariţiile, iar restul din abonamentele la site-ul enciclopediei, numărul articolelor gratuite fiind redus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.