Internațional

COLOANA de stiri internationale: Cel mai citit ziar german spune adio femeilor goale de pe prima pagină

Ziarul de Vrancea
9 mar 2012 1166 vizualizări
Cotidianul Bild, cel mai citit din Germania, a anunţat, vineri, că va spune adio playmate-urilor care, începînd din 1984, apăreau pe prima pagină a publicaţiei.

Această decizie a fost luată de bărbaţii din redacţie, singurii care au lucrat joi, de Ziua Internaţională a Femeii. "Poate că este un pas mic pentru femei, dar este un pas mare pentru Bild şi pentru toţi bărbaţii din Germania: Bild renunţă la fata goală de pe prima pagină", anunţă acest cotidian popular pe prima pagină a sa. "Eu sînt ultima", declară Eva, un model polonez, care pozează ţinîndu-şi în ambele mîini sînii generoşi.
Cotidianul Bild a publicat pe prima pagină fotografiile a peste 5.000 de femei tinere, goale, în ultimii 28 de ani. Ziarul şi-a declarat intenţia de a rămîne sexy, însă "în paginile interioare". Cotidianul Bild este editat de publisherul Axel Springer şi apare de luni pînă sîmbătă, într-un tiraj zilnic de peste 2.700.000 de exemplare


Ruşii au încercat să împiedice aterizarea avionului lui Kaczynski la Smolensk

Nu s-a urmărit însă moartea liderului polonez, ci doar ratarea de către acesta a ceremoniei de comemorare de la Katin

Autorităţile ruse ar fi refuzat să acorde permisiune de aterizare la Smolensk avionului preşedintelui polonez Lech Kaczynski, în aprilie 2010, pentru a-l împiedica pe acesta să participe la ceremonia în memoria victimelor masacrului de la Katin, potrivit unui e-mail Stratfor publicat de WikiLeaks.
Conform Radio Polonia, e-mailul arată că un fost ofiţer KGB recrutat de americani crede că ruşii au încercat să-l împiedice pe preşedintele Kaczynski să aterizeze la Smolensk. Turnul de control a transmis echipajului că o aterizare este riscantă din cauza ceţii, dar avionul a încercat totuşi să aterizeze şi s-a prăbuşit, provocînd moartea tuturor celor 96 de persoane de la bord, între care Lech Kaczynski, soţia sa şi numeroşi oficiali politici şi militari. Fostul agent KGB, numit "Camaradul J", a spus agenţiei de analiză Stratfor că "ruşii au refuzat intenţionat să acorde avionului permisiunea de aterizare, ştiind că preşedintele polonez fie îl va forţa pe pilot să aterizeze, fie avionul se va întoarce şi nu va ateriza acolo".
"Intenţia nu era să îl omoare pe Kaczynski, ci doar să îi complice viaţa şi să-l forţeze să aterizeze la Minsk, iar astfel să rateze ceremonia de la Katin, care urma să înceapă în decurs de o oră de la aterizare", a declarat o altă sursă a Stratfor.
E-mailul dat publicităţii de WikiLeaks va alimenta teoriile conspiraţiei conform cărora tragedia aviatică de la Smolensk nu a fost un accident, ci o parte a campaniei de răzbunare împotriva lui Kaczynski pentru opoziţia sa faţă de politicile Rusiei

FBI, nevoit să dezactiveze un număr important de dispozitive GPS

O decizie a Curţii Supreme a Statelor Unite a obligat poliţia federală (FBI) să dezactiveze numeroase dispozitive GPS pe care le utiliza frecvent în anchetele sale, a anunţat directorul FBI Robert Mueller. "Nu pot oferi un număr, dar am fost nevoiţi să dezactivăm un număr substanţial de dispozitive GPS", a declarat el în faţa unei Comisii a Camerei Reprezentanţilor. Un oficial FBI a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, că FBI deţine 3.000 de asemenea echipamente. Or, la sfîrşitul lui ianuarie, Curtea Supremă a emis o hotărîre care limitează dreptul poliţiei în utilizarea dispozitivelor de geolocalizare prin satelit. Ea a respins un apel al Guvernului şi a stabilit că este necesar ca poliţia să obţină un mandat care să o autorizeze să supravegheze un suspect cu ajutorul unui dispozitiv GPS, riscînd să fie condamnată pentru încălcarea vieţii private. "Acest lucru va avea un impact asupra muncii noastre", a admis Mueller. Dispozitivele GPS "ne scutesc uneori de o supraveghere fizică", a continuat şeful poliţiei federale. "Instalarea unei echipe de supraveghere fizică de şase, opt sau 12 persoane ne ocupă enorm de mult timp", a declarat el.  "Există numeroase persoane în Statele Unite pe care nu le putem inculpa şi nu avem altă opţiune decît să le supraveghem o perioadă considerabilă de timp. Dispozitivele GPS ne permit să ne utilizăm efectivele mai bine", a continuat Mueller.
În hotărîrea sa din 23 ianuarie, cea mai înaltă instanţă din ţară a stabilit, în unanimitate, că utilizarea de către forţele de ordine a unui dispozitiv GPS în vederea supravegherii deplasărilor unui vehicul este echivalentă, dacă nu este aprobată printr-un mandat judiciar, unei "intruziuni" în viaţa privată, contrară Constituţiei.

Mihai Ghimpu: "Preşedinte va fi o femeie"

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti, despre care PRO TV Chişinău a afirmat că ar fi candidatul AIE la preşedinţie, susţine că oficial nu i-a fost făcută o asemenea propunere, dar că a avut discuţii pe această temă cu unii lideri politici. Parlamentul a stabilit data alegerilor prezidenţiale pentru 16 martie, dar liderii alianţei au refuzat să spună cine este candidatul, promiţînd să îl prezinte însă pînă luni. Contactat de PRO TV, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că nu comentează informaţia despre candidatura lui Nicolae Timofti. El susţine că preşedintele va fi o femeie. "În cadrul emisiunii În PROfunzime am promis un cadou doamnelor, de 8 martie, şi acest cadou este că preşedintele va fi o femeie", a declarat Ghimpu. Totodată el a negat că ar fi vorba despre Veronica Bacalu. Liberal-democratul Valeriu Streleţ a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Mihai Ghimpu. "Fiecare cu opiniile lui. Mai multe nu pot să spun", a declarat el, confirmînd că în cadrul alianţei au loc în continuare discuţii. "Nu pot să vă spun nimic pentru că deocamdată discutăm mai multe candidaturi. Candidatul va fi anunţat luni. Pînă atunci mai avem de discutat despre mai multe persoane", a conchis Streleţ. Ceilalţi lideri din cadrul alianţei şi socialistul Igor Dodon nu au putut fi contactaţi. Nicolae Timofti are 64 de ani şi este preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii dar şi al Asociaţiei Judecătorilor din R.Moldova. Anterior, el a condus Curtea de Apel. Totodată, numele lui Nicolae Timofti figurează pe lista judecătorilor corupţi, publicată în urmă cu o lună de liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Un atac al SUA asupra Iranului, mai devastator decît unul israelian

Atacurile americane în Iran ar fi mult mai devastatoare decît dacă acestea ar fi efectuate de Israel, a afirmat joi şeful Pentagonului, Leon Panetta, în timp ce unii observatori se îndoiesc de capacitatea Israelului de a distruge instalaţiile nucleare iraniene. Dacă israelienii decid să recurgă la forţă, "este evident că acest lucru ar avea un impact, dar eu cred că este clar că dacă Statele Unite ar face acest lucru, acesta ar avea un impact mult mai important", a declarat secretrul american al Apărării, într-un interviu acordat National Journal. Israelul nu dispune de bombe antibuncăr MOP (massive ordnance penetrator), muniţii capabile să penetreze suficient pentru a distruge instalaţii subterane pînă la 60 de metri adîncime, potrivit observatorilor care se îndoiesc că Israelul dispune de o astfel de capacitate. Israelul ar putea, de asemnea, să ducă lipsă şi de avioane de alimentare pentru a desfăşura raiduri departe de teritoriul său. Potrivit cotidianului israelian Maariv, Obama i-ar fi propus premierului israelian Benjamin Netanyahu, cu care s-a întîlnit luni la Washignton, bombe antibuncăr şi avioane de alimentare cu autonomie mare de zbor, cu condiţia ca Israelul să nu lanseze un atac împotriva Iranului în acest an. Casa Albă a dezminţit aceste informaţii. Leon Panetta a afirmat, de asemenea, că armata americană pregăteşte planuri de atac împotriva Iranului de "multă vreme", dar că prioritatea rămîne diplomaţia.

Furtuna solară, mai puţin puternică decît se preconiza

Furtuna solară care a afectat Pământul nu este cea mai puternică din ultimii cinci ani şi nici una din cele mai puternice din această perioadă, contrar previziunilor iniţiale, au informat autorităţile americane. Furtuna de particule, provocată de o erupţie solară şi clasificată de puterea unu pe o scară de cinci, n-a perturbat în cele din urmă comunicaţiile prin satelit, GPS-ul sau reţelele de electricitate, a informat Agenţia americană pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA). "Pînă acum nu ne-a fost semnalată nici o perturbare a sistemului electric sau de comunicaţii", spune Joseph Kunches, expert în meteorologie spaţială la NOAA, citat de Agerpres. El a adăugat că vineri fenomenul urma să înceteze.
Cu puţin înaintea acestei conferinţe, un oficial NASA a comunicat că există "perturbări în comunicaţiile radio şi în sistemul GPS", precum şi modificări ale rutelor unor avioane de linie. Acesta a precizat totuşi că nu avea cunoştinţă direct de aceste incidente. Două erupţii de plasmă solară, care au produs furtuna, au avut loc marţi seară şi miercuri dimineaţă, la interval de o oră, în aceeaşi zonă a Soarelui, a anunţat NASA. Vîntul, plin de particule solare, care înainta cu viteză foarte mare - 100 km/sec. - 2.500 km/sec. - a intrat în atmosfera terestră joi, la 10h45 GMT, însă furtuna geomagnetică produsă la contactul cu cîmpul magnetic terestru a atins doar forţa unu, cea mai scăzută pe scara de cinci.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.