Internațional

Principalii candidaţi la prezidenţialele franceze s-au trezit că sînt rude

Ziarul de Vrancea
7 mar 2012 585 vizualizări
Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande sînt veri n şi între partenerele lor există un grad de rudenie, afirmă un genealog

Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande, care sînt adversari în alegerile prezidenţiale franceze, sînt veri, iar soţia de origine italiană a preşedintelui în exerciţiu are, de asemenea, legături de rudenie cu partenera lui Hollande, dezvăluie un genealog francez. Cei doi adversari politici au ca rudă îndepărtată comună un ţăran modest din secolul al XVII-lea, Claude Labully-Burty, care trăia într-un sat din Alpi, în Savoia, Saint-Maurice-de-Rotherens, la aproximativ 20 de kilometri de Chambery, afirmă Jean-Louis Beaucarnot, pe baza arborelui genealogic.
Acest înaintaş modest a trăit la sfîrşitul secolului al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea, iar cei doi fii ai săi, Claude - strămoşul lui Francois Hollande, şi Pierre - cel al lui Sarkozy, s-au stabilit în timpul lui Ludovic al XIII-lea în comuna vecină Saint-Genix-sur-Guiers.
Însă legăturile de rudenie între Hollande şi Sarkozy nu se opresc aici. Partenerele lor ar fi, de asemenea, verişoare, potrivit genealogului. Prima Doamnă Carla Bruni-Sarkozy şi cea care ar putea deveni Prima Doamnă în cazul unei victorii a partenerului său - Hollande, Valerie Trierweiler, au un înaintaş comun, Baratin, afirmă acesta.
Massonneau, numele de fată al Valeriei Trierweiler, care a păstrat numele fostului ei soţ, provine din Creusot, un oraş industrial din centrul Franţei, dă asigurări Beaucarnot. În arborele ei genealogic figurează familia Germanand, în care "apare un strămoş comun cu Carla Bruni", prin intermediul bunicii sale franceze, Renee Planche, fiica unui deputat radical în cursul celei de a treia Republici. Prenumele strămoşului comun respectiv ar fi Antoine, care purta patronimul Baratin, un nume de familie rezultat din vechiul verb "barater" care înseamnă "a înşela". Acesta a trăit în prima jumătate a secolului al XVII-lea.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.