Internațional

COLOANA de stiri intenationale: Indonezia: bărbaţii muncesc, femeile încasează lefurile

Ziarul de Vrancea
4 mar 2012 512 vizualizări
Autorităţile dintr-o provincie indoneziană varsă salariile funcţionarilor lor în conturile soţiilor, ca să combată infidelitatea soţilor.

  "În general, bărbaţii nu se pot controla dacă au prea mulţi bani la ei", a spus Rifly Katili, purtător de cuvînt al autorităţilor din Gorontalo din provincia Celebes de Nord (nord-estul Indoneziei), citat de Agerpres. "Sînt sigur că (această măsură) va elimina orice posibilitate de aventură extraconjugală", a adăugat el, justificînd astfel decizia autorităţilor regionale de a vărsa salariile celor 3.200 de funcţionari bărbaţi în conturile soţiilor lor. Iniţiativa s-a aplicat pe bază de voluntariat şi circa 90% din funcţionari au acceptat-o, a mai spus purtătorul de cuvînt. Măsura a fost luată şi ca urmare a numeroaselor reclamaţii ale soţiilor, care s-au plîns că nu ştiu cît cîştigă soţii lor, a încheiat Katili.

Un virus face ravagii în Mexic

O sută nouăzeci şi una de persoane au murit în Mexic de la începutul acestui an din cauza gripei AH1N1, reprezentînd o creştere de 15 % într-o săptămînă a numărului de decese, a informat Secretariatul Ministerului Sănătăţii într-un comunicat preluat de Agerpres. În comunicat se arată că, între 1 ianuarie şi 1 martie 2012, s-au înregistrat 6.066 de cazuri şi 207 de decese cauzate de diferite tipuri de virusuri ale gripei care circulă în ţară, dintre care 5.468 de cazuri (90%) şi 191 de morţi (92%) corespund virusului AH1N1. Potrivit comunicatului, 85% din pacienţii care au murit anul acesta de gripă în Mexic nu au fost vaccinaţi, iar 73% sufereau de alte afecţiuni, precum diabet, obezitate sau hipertensiune arterială. Virusul AH1N1 a fost detectat în Mexic între martie şi aprilie 2009 la nivel local, iar alerta împotriva gripei a fost menţinută pînă în iune 2010, cînd s-au consemnat 1.300 de morţi şi peste 70.000 de cazuri.

Explozia unui depozit de muniţii din Congo a decimat o unitate militară

Cel puţin 150 de persoane au fost ucise şi alte cîteva sute au fost rănite ieri într-o serie de explozii la un depozit de muniţie din Brazzaville, capitala Republicii Congo. "În spitalele militare se află cel puţin 150 de morţi şi circa 1500 de răniţi în stare mai mult sau mai puţin gravă", a menţionat o sursă diplomatică pentru AFP. Numeroşi răniţi au fost transportaţi la spitale civile, a adăugat aceasta. Cinci explozii foarte puternice au zguduit oraşul între orele locale 08.00 şi 10.45 (09.00 şi 11.45, ora României). La originea accidentului s-ar afla un incendiu izbucnit în două depozite de muniţie de la cazarma Mpila, din estul oraşului, au indicat surse militare pentru AFP. Deflagraţiile au stîrnit panică printre localnici, care şi-au amintit de războiul civil de acum circa zece ani. Exploziile au fost resimţite şi au provocat pagube materiale şi la Kinshasa, capitala statului învecinat Republica Democratică Congo, separată de Brazzaville de fluviul Congo.

Viaţa la 317 kg

O înregistrare video realizată de un american ce cîntăreşte 317 kg, în care acesta cere ajutor pentru a putea slăbi, a devenit virală pe Internet, la mai puţin de 24 de ore după ce a fost postată pe site-ul YouTube, transmite CBS 5. Robert Gibbs, care vineri a împlinit 23 de ani, spune în clipul video că "sînt prizonier in propriul meu corp". Aşezat pe un pat, tînărul din Livermore (California) afirmă: "Îmi petrec majoritatea zilelor chiar aici, uitîndu-mă la televizor. Trebuie să alunec înainte pentru a mă da jos de pe canapea. Sînt pur şi simplu captiv şi nu există nici o cale de ieşire". Robert Gibbs, care este diabetic, a avut probleme cu greutatea încă de la vîrsta de patru ani, fiind şi spitalizat de două ori. Tînărul susţine că nu se poate descurca singur, avînd răni pe tot corpul. În plus, nu poate sta în picioare mai mult de cîteva minute şi suferă de depresie.

Lukaşenko: mai bine "dictator decît homosexual"

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, criticat dur în Europa din cauză măsurilor sale de represiune împotriva opoziţiei, a denunţat ieri acuzaţiile europene în stilul caracteristic, apreciind că este mai bine să fii "dictator decît homosexual". Lukaşenko a făcut această declaraţie la o competiţie de schi, răspunzînd criticilor ministrului polonez de Externe Radoslaw Sikorski şi ale omologului german al acestuia, Guido Westerwelle, care şi-a recunoscut public homosexualitatea. "Primul trăieşte la Vraşovia, al doilea la Berlin", a declarat el. "În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea, care strigă împotriva dictaturii (...), după ce am auzit asta mi-am spus: mai bine să fii dictator decît homosexual", a afirmat Lukaşenko. Aceasta nu este prima ieşire de acest fel a preşedintelui belarus care îl vizează pe Westerwelle. În februarie 2011 el a povestit cum i-a spus ministrului german că nu îi plac homosexualii şi l-a sfătuit faţă în faţă să ducă o "viaţă normală".


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.