Internațional

Hoţii au lăsat NASA fără codurile de control ale ISS

Ziarul de Vrancea
2 mar 2012 740 vizualizări
Nu este singurul aparat pierdut sau furat de la Agenţia Spaţială Americană n de asemenea, peste 500 de fragmente de meteoriţi sau roci lunare au dispărut în ultimii 40 de ani

Un laptop furat de la NASA, în 2011, conţinea codurile de controlare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a anunţat inspectorul general al agenţiei spaţiale americane. Paul K. Martin a precizat, joi, în faţa Congresului american, într-o mărturie referitoare la provocările cu care se confruntă NASA în domeniul securităţii datelor informatice, că acel laptop se afla printre cele 48 de dispozitive electronice mobile aparţinînd agenţiei americane care au fost furate sau pierdute în perioada aprilie 2009 - aprilie 2011. Într-un raport scris, el afirmă: "Furtul din martie 2011 al unui laptop NASA a avut ca rezultat pierderea algoritmilor folosiţi pentru a comanda şi a controla Staţia Spaţială Internaţională. Alte laptopuri pierdute sau furate conţineau numere de asigurări sociale şi date importante despre programele Constellation şi Orion ale NASA".
Informaţia despre furtul laptopului care conţinea codurile de controlare a ISS a fost făcută publică după apariţia recentă în presa americană a rezultatelor unui audit, potrivit căruia, din 1970, peste 500 de fragmente din roci lunare, meteoriţi, comete şi alte obiecte din spaţiu au dispărut, fiind furate sau pierdute. ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

De ce consideră tinerele britanice că sînii mari contează mai mult decît un IQ mare

Multe din tinerele britanice care au participat la un sondaj au spus că preferă să aibă sîni mai mari şi un IQ mai scăzut, potrivit sondajului realizat de site-ul My Voucher Codes. Numai 43% din femei cred că inteligenţa constituie un atu de seducţie.
Un sfert din tinerele între 18 şi 25 de ani cred că ar fi mai fericite dacă ar avea sîni mai mari. Unele merg chiar mai departe: 60% din tinerele intervievate sînt de părere că bărbaţii le-ar găsi mai atrăgătoare dacă ar avea cîteva numere în plus la sutien.
Experţii consideră că de vină pentru aceste opinii sînt fotografii ale vedetelor care apar în reviste. Kat Banyard de la UK Feminista spune în Daily Mail: "Femeile sînt supuse în prezent unor presiuni fără precedent. Ele fac comparaţii şi se concentrează pe corpul lor. Industriile care pun accentul pe felul în care se percep femeile sînt în plin avînt - aceasta înseamnă că, de la o vîrstă foarte tânără, femeilor li se spune că aparenţa este mai importantă decît faptele lor."
Specialista consideră că acest lucru ar putea avea consecinţe grave: "Pot apărea atunci tulburări alimentare, precum şi măsuri extreme, cum ar fi chirurgia plastică."
Psihologul Mamta Saha adaugă: "Cultura celebrităţii este mai accesibilă decît înainte. Sîntem bombardaţi cu fotografii de femei minunate, cu particularităţi fizice ca buzele groase sau busturile generoase. Este uşor să le priveşti şi să faci legătura între cum arată şi succesul de care se bucură. Acest lucru se poate transforma însă în obsesie nesănătoasă."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.