Internațional

COLOANA de stiri internationale: Viitorul "Steve" al Microsoft prezintă azi Windows 8

Ziarul de Vrancea
28 feb 2012 1061 vizualizări
Directorul diviziei Windows a Microsoft şi posibil viitor CEO al grupului, Steven Sinofsky, va prezenta astăzi, la Barcelona, Windows 8, cea mai importantă versiune a sistemului de operare din ultimul deceniu

Optimizat pentru operare digitală şi microprocesoare de putere mică, Windows 8 poate fi instalat pe tablete, PC-uri şi laptop-uri, iar în viitor chiar şi pe telefoane mobile. Windows 8 ar putea revigora una dintre cele mai profitabile mărci din istoria business-ului şi l-ar putea propulsa pe Sinofsky în poziţia de director general al Microsoft, atunci cînd Steve Ballmer va decide să se retragă. Sinofsky are cunoştinţele tehnice şi calităţile de "showman" necesare pentru a conduce Microsoft, consideră Frank Artale, director general al companiei de investiţii Ignition, înfiinţată de un grup de foşti directori ai grupului. Susţinătorii lui Sinofsky afirmă că acesta a adus ordine în procesul de dezvoltare a aplicaţiilor informatice de la Microsoft, care se desfăşoară uneori haotic, parţial prin eliminarea unor trepte ierarhice printr-un proces numit la nivel intern drept "sinofskyzare". Criticii susţin pe de altă parte că Sinofsky nu are carisma necesară pentru prima funcţie din grup şi se întreabă dacă are sclipirile tehnice ale lui Gates sau capacitatea analitică şi personalitatea puternică a lui Ballmer. Majoritatea analiştilor sînt de acord totuşi că succesul Windows 8 ar face din Sinofsky posibilul succesor la conducerea Microsoft.

Încă un deţinut român s-a spînzurat într-un penitenciar din Italia

Un deţinut român s-a spînzurat în penitenciarul italian Catanzaro (regiunea Calabria, sud), unde era ţinut în izolare. Anunţul a fost făcut de secretarul-general al sindicatului gardienilor de închisori, Damiano Bellucci. Tînărul în vîrstă de 25 de ani s-a spînzurat cu lenjeria de pat din celulă.
În regiunea Calabria sînt peste 3.000 de deţinuţi, deşi numărul de locuri este de 1.875. La Catanzaro sînt 600 de deţinuţi în celule care normal au fost construite pentru 354 de infractori. Este al doilea caz  de acest fel în ultimele şase luni. În octombrie 2011, un român în vîrstă de 37 de ani s-a sinucis într-o închisoare din sudul Italiei, spînzurîndu-se folosind cordonul unui halat de baie. Anunţul a fost făcut atunci de Sindicatul Autonom al Poliţiei Penitenciare italiene (SAPPE), denunţînd supraaglomerarea din închisorile italiene.

ONU: Bilanţul victimelor din Siria "depăşeşte cu mult 7.500 de morţi"

Bilanţul victimelor represiunii făcute de regimul lui Bashar al-Assad împotriva mişcării de contestaţie este "sigur mult mai mare de 7.500 de morţi", conform unei declaraţii a unui oficial înalt al ONU. Lynn Pascoe, secretar general adjunct al ONU pentru afaceri politice, a admis în acelaşi timp că Naţiunile Unite nu pot "oferi cifre precise", în timpul unui discurs în cadrul Consiliului de Securitate.

Irlanda face referendum pentru noul Tratat UE

Irlanda va organiza referendum pentru noul tratat fiscal european, a anunţat premierul Enda Kenny. "Poporul irlandez va fi întrebat dacă autorizează ratificarea tratatului de stabilitate european", a spus Kenny în faţa parlamentului. Luni, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat că, dacă va fi reales, nu va mai desfăşura referendumul asupra noului tratat al Uniunii Europene privind stabilitatea bugetară şi guvernanţa economică. Liderii statelor membre UE intenţionează să semneze în martie tratatul fiscal propus de Franţa şi Germania şi aprobat pe 25 ianuarie. Tratatul va impune sancţiuni automate asupra ţărilor care depăşesc limitele bugetare precizate de tratat şi trebuie introdus în legislaţia naţională la nivel de Constituţie sau legislaţie echivalentă. La sfîrşitul lunii ianuarie, statele Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii şi a Republicii Cehe, au adoptat un nou tratat de consolidare a disciplinei bugetare cu introducerea planificată a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar. Acest acord va impune regula unui deficit maxim de 3% din PIB şi a unei datorii publice de cel mult 60%, cu mecanisme automate de conformare şi sancţionare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.