Internațional

Secretul naufragiului navei de croazieră Costa Concordia:Căpitanul săruta cu foc o moldoveancă pe cînd vasul s-a zdrobit de stînci

Ziarul de Vrancea
26 feb 2012 1440 vizualizări
Tînăra Domnica Cemortan a povestit unui ziar britanic ce s-a petrecut în seara aceea între ea şi căpitanul Francesco Schettino n "Cred că am fi ajuns în pat, dar vasul s-a lovit de stînci", spune Domnica

Tînăra moldoveancă aflată la bordul vasului de croazieră Costa Concordia afirmă că s-a sărutat cu căpitanul navei şi probabil ar fi mers "mai departe" dacă nu ar fi avut loc naufragiul, scrie Mail Online, sugerînd că accidentul s-a produs din cauza femeii, care are şi cetăţenie română. "Da, m-am sărutat cu căpitanul navei Costa Concordia. Cred că am fi ajuns în pat..., dar vasul s-a lovit de stînci", declară Domnica Cemortan.
Domnica Cemortan luase masa şi flirta cu căpitanul Francesco Schettino cu puţin timp înaintea accidentului, fiind cu acesta pe puntea de comandă în momentul în care vasul de croazieră s-a lovit de stînci pe 13 ianuarie, la zeci de metri de insula italiană Giglio. Conform Daily Mail, este posibil ca Schettino, în vîrstă de 52 de ani, să fi încercat să o impresioneze pe tînăra de 25 de ani, trecînd cu nava cît mai aproape de insulă.
"Da, eram foarte atrasă de căpitanul Schettino, iar el era foarte interesat de mine. Recunosc că eram foarte îndrăgostită de el pentru că arată foarte bine şi este foarte atrăgător. O dată mi-a spus că sînt şi frumoasă şi am şi creier. Ce femeie nu ar vrea să audă astfel de cuvinte? Mai ales că erau şi alte femei frumoase la bordul navei? Ştiam că mă place şi eram foarte încîntată de atenţia lui", afirmă tînăra.
"Cînd lucram la bordul navei, m-a făcut să mă simt foarte specială. Sînt femeie şi ştiu aceste lucruri. Pot spune după felul în care rîdea la glumele mele şi după cum mă privea. Eram atrasă de el, dar, sincer, nu am făcut sex", susţine tînăra.

"Am trăit momente dramatice în acea noapte blestemată"

La vîrsta de opt ani, Domnica Cemortan şi-a pierdut tatăl, care s-a înecat în Marea Neagră, pe litoralul ucrainean. O rudă de-a ei a sugerat că este atrasă de căpitanul Schettino pentru că seamănă cu tatăl ei.
Pe 13 ianuarie, vasul de croazieră Costa Concordia, avînd la bord 4.229 de persoane, s-a lovit de stînci şi s-a scufundat parţial la zeci de metri de Insula Giglio, în Marea Tireniană. Bilanţul victimelor este de 21 de morţi şi 11 dispăruţi.
În faţa anchetatorilor italieni, tînăra moldoveancă a recunoscut pe 2 februarie că este îndrăgostită de căpitanul navei. "Da, este adevărat, eram acolo la invitaţia comandantului. Da, este adevărat, am trăit momente dramatice în acea noapte blestemată. Şi da, sînt îndrăgostită de comandantul Francesco Schettino", declara Domnica Cemortan, în vîrstă de 25 de ani, care are dublă cetăţenie, moldoveană şi română.
Potrivit unor surse judiciare citate de ziarul La Repubblica, obiecte personale ale tinerei dansatoare, inclusiv lenjerie intimă, au fost găsite în cabina comandantului vasului de croazieră. În cadrul anchetei, Domnica Cemortan a admis că se afla pe puntea de comandă, alături de căpitan şi de alţi membri ai echipajului, în momentul în care vasul s-a lovit de stînci. Accesul pe puntea de comandă este permis exclusiv membrilor echipajului autorizaţi în acest sens.

Domnica, apărătoarea căpitanului

Comandantul Francesco Schettino este căsătorit, are o fiică, iar în acest moment se află în arest la domiciliu. Tînăra Domnica Cemortan i-a luat apărarea de la început comandantului navei, criticat dur pentru că se abătuse de la traseu şi pentru că abandonase nava înainte de evacuarea tuturor pasagerilor. "Comandantul este unul dintre cei mai buni ai companiei Costa Crociere. Într-o astfel de situaţie, este mai bine să compătimim o astfel de persoană decît să o acuzăm. Cum poate fi acuzat de incompetenţă cînd a salvat nu doar nava, ci şi peste 4.000 de persoane?", a spus ea.
După ce vasul Costa Concordia a lovit stîncile pentru că naviga prea aproape de Insula Giglio, comandantul a decis să aducă vasul la doar cîteva zeci de metri de ţărm, evitînd astfel scufundarea totală a acestuia. Într-un interviu acordat PRO TV Chişinău imediat după accident, Domnica Cemortan a declarat că a împlinit de curînd 25 de ani şi fusese angajată pe vasul de croazieră, dar contractul îi expirase, astfel că acum se afla în vacanţă şi îşi sărbătorea aniversarea cu colegii.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.