Internațional

COLOANAde stiri internationale:De ce ar putea Republica Moldova să intre în Guiness Book

Ziarul de Vrancea
20 feb 2012 582 vizualizări
Republica Moldova ar putea intra în Cartea Recordurilor (Guiness Book) pentru că nu are un preşedinte ales de aproape doi ani şi jumătate

Adresarea a fost făcută de publicaţia de limbă rusă "Komsomolskaia pravda v Moldove", iar recordul mondial va fi înregistrat atunci cînd va fi ales preşedintele, relatează Agerpres, care citează tribuna.md. "În cazul nostru, urmează să aşteptăm momentul alegerii preşedintelui ca în Guinness Book să fie scris numărul concret de zile cît Moldova a fost fără preşedinte", a declarat Serghei Ciuricov, redactorul-şef al ziarului "Komsomoliskaia Pravda v Moldove". Republica Moldova nu are un preşedinte ales din 11 septembrie 2009, cînd fostul şef al statului, Vladimir Voronin, şi-a anunţat demisia. Trei parlamente de la Chişinău au încercat din luna mai 2009 să aleagă un preşedinte, dar de fiecare dată fără rezultat. Următoarele alegeri prezidenţiale ar putea avea loc în luna martie.

Român prins cu 650 kg de marijuana în TIR-ul pe care îl conducea în Italia

Un şofer român de TIR a fost arestat, ieri, în portul italian Bari (sud-est), după ce la bordul vehiculului au fost găsite 650 de kilograme de marijuana cu o valoare de piaţă de şase milioane de euro, informează pagina online a agenţiei Adnkronos. TIR-ul, înmatriculat în Italia, ajunsese la Bari la bordul unui feribot care venea din Grecia. Un control de rutină efectuat de agenţii Gărzii Financiare italiene a condus la descoperirea a 650 de kilograme de marijuana ascunse în 298 de pacheţele. Şoferul TIR-ului, un român în vîrstă de 38 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de trafic internaţional de stupefiante. Pe piaţă, valoarea drogurilor confiscate este de şase milioane de euro.

Iranienii îşi reglează antiaerienele din apropierea instalaţiilor "nucleare"

Iranul a lansat, ieri, "manevre ample pentru consolidarea apărării antiaeriene" a zonelor "sensibile, în mod special nucleare", relatează agenţia oficială IRNA care a citat un comunicat al comandamentului de apărare anti-aeriană iraniană. Aceste manevre care vor dura patru zile vor avea loc în jumătatea de sud a ţării, mai ales în jurul Golfului, a adăugat agenţia, precizînd că Iranul va testa o gamă largă de rachete, sistemele radar şi Forţele Aeriene. Între timp, o delegaţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a sosit la Teheran, pentru a încerca să găsească o soluţie diplomatică la problema nucleară iraniană.

Grevă pe aeroportul din Frankfurt

Sindicatul din domeniul securităţii aeriene GdF a anunţat prelungirea cu 24 de ore a grevei controlorilor de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania şi al treilea din Europa. Protestul controlorilor va dura astfel pînă miercuri la orele 04.00 GMT (06.00, ora României). Greva a început ieri dimineaţă şi, după cum se anunţase iniţial, urma să se încheie în această dimineaţă, dar sindicatul a decis prelungirea protestului pentru că societatea care gestionează aeroportul, Fraport, "nu dă încă informaţii", a explicat pentru France Presse un membru al conducerii GdF, Markus Siebers. Acest sindicat nu reprezintă decît un grup de aproape 200 de salariaţi - din totalul de circa 19.000 care lucrează pe aeroport -, dar a căror importanţă este crucială pentru planificarea şi gestionarea deplasării aparatelor la sol. Controlorii, dar şi alţi angajaţi la sol implicaţi în securitatea curselor, ale căror salarii au oscilat în 2011 între 42.000 şi 69.200 euro pe an, cer majorări între 25% şi 50%, plus 10% bonus pentru servicii complementare şi reduceri ale timpului de lucru între 9% şi 13%. Lufthansa, prima companie aeriană europeană, a anulat ieri circa 200 de zboruri, mai ales curse interne.

Cel mai popular ziar britanic se extinde cu o ediţie de duminică

Ediţia de duminică a tabloidului britanic The Sun, The Sun on Sunday, ce urmează să fie lansată săptămîna aceasta, va fi condusă de directorul editorial al The Sun şi de un fost director editorial adjunct al News of the World, săptămînalul închis anul trecut de News Corp în urma scandalului interceptărilor ilegale. Ziarul de weekend este prezentat drept succesor al tabloidului închis, iar magnatul Rupert Murdoch va rămîne la Londra pentru a supraveghea personal lansarea acestei ediţii The Sun. Anunţul vine la o săptămînă după ce arestarea mai multor angajaţi ai The Sun, într-o anchetă referitoare la mita plătită de jurnalişti unor reprezentanţi ai poliţiei, a declanşat o revoltă în interiorul redacţiei The Sun şi al News International, divizia britanică de presă scrisă a grupului controlat de Rupert Murdoch News Corp.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.