Internațional

Crematoriul deţinuţilor

Ziarul de Vrancea
15 feb 2012 464 vizualizări
Penitenciarul naţional din Comayagua găzduieşte 850 de deţinuţi. Cel puţin 272 de oameni au murit într-un incendiu la o închisoare din Honduras

 

Cel puţin 272 de deţinuţi au murit şi mai mulţi au fost răniţi în urma unui incendiu declanşat aparent accidental într-o închisoare din Comayagua, în centrul Hondurasului, au anunţat ieri autorităţile locale. "Vorbim despre 272 de deţinuţi care au murit şi de aproximativ 50 de răniţi şi arşi. Este ceea ce ne-au spus serviciile medico-legale şi, din nefericire, bilanţul ar putea să fie mai ridicat", a declarat ministrul pentru Securitate, Pompeyo Bonilla, aflat la faţa locului. "Strîngem cadavrele şi am ajuns deja la 200 de morţi, majoritatea decedaţi ca urmare a asfixierii", declarase anterior şeful administraţiei penitenciare din această ţară, Danilo Orellana, calificînd situaţia drept "gravă". "Nu este vorba despre o revoltă", a adăugat el, afirmînd că o anchetă este în desfăşurare pentru a stabili cauzele incendiului, care pare să aibă mai multe focare.
Incendiul s-a declanşat marţi, în jurul orei locale 22.50 (miercuri, 06.50 ora României), a precizat Orellana, adăugînd că sînt analizate două piste: un incendiu provocat de un deţinut şi un scurtcircuit. El a exclus ipoteza unei revolte deoarece "chiar poliţiştii au ajutat la evacuarea deţinuţilor în curte", deşi sînt analizate toate posibilităţile. "Echipele medico-legale ajung la faţa locului, dar este încă prea devreme. Deţinuţii - cei care au reuşit să iasă - sînt în curte, iar situaţia este sub control", a adăugat oficialul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.