Internațional

COLOANA de stiri internationale:"Buton de panică" pentru angajaţii marilor hoteluri din New York

Ziarul de Vrancea
12 feb 2012 449 vizualizări
Cameristele şi o parte din ceilalţi angajaţi ai marilor hoteluri din New York vor fi echipaţi cu o alarmă portabilă care le va permite să primească ajutor în cel mai scurt timp, dacă sînt puşi în situaţii dificile, a anunţat Asociaţia hotelurilor din metropola americană, potrivit cotidianului francez Le Point.

Toţi membrii personalului care dintr-un motiv sau altul trebuie să intre în camere - femei de serviciu, ospătari sau cei care se ocupă de minibar - vor fi dotaţi cu acest sistem electronic într-un interval de un an, a precizat purtătoarea de cuvânt a asociaţiei, Lisa Linden. Ea a refuzat să facă o legătură între noua dispoziţie şi cazul lui Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al Fondului Monetar Internaţional, acuzat de agresiune sexuală în mai anul trecut de o cameristă de la Sofitel, Nafissatou Diallo. "Se discuta despre acest sistem de ceva vreme", s-a limitat să spună Lisa Linden.

Un american a împuşcat cu nouă gloanţe laptopul fiicei sale

O înregistrare video cu un american atît de deranjat de atitudinea fiicei sale, în vîrstă de 15 ani, încît a tras nouă focuri de pistol în laptopul acesteia face senzaţie pe YouTube, declanşînd o dezbatere aprinsă pe Internet cu privire la metodele de educare pe care le utilizează. În două zile, filmul de peste opt minute realizat de Tommy Jordan, în care acesta apare cu o pălărie pe cap şi o ţigară în mînă, a fost deja văzut de peste 2,1 milioane de ori pe YouTube şi suscită zeci de mii de comentarii pe Facebook şi YouTube. "Acest (film) este pentru fiica mea Hannah şi mai ales pentru toţi prietenii ei de pe Facebook care cred că mesajul ei rebel (de pe site) este drăguţ", declară Tommy Jordan adresîndu-se unei camere de luat vederi montată pe un trepied, în timp ce este aşezat pe un scaun din lemn în ceea ce pare să fie grădina sa din North Carolina (sud-estul Statelor Unite). El continuă citind mesajul respectiv, sărind peste vulgarităţi, în care tînăra se plînge amarnic de sarcinile casnice care îi sînt încredinţate zilnic. "Să te plătesc pentru corvoade? Nu îţi convine, nu? Nu ai o viaţă dificilă, dar va fi aşa", ameninţă tatăl deranjat, după care ia camera de filmat pe care o îndreaptă spre calculator, pus pe jos. "O să poţi să ai un nou calculator atunci cînd ţi-l vei cumpăra", adaugă bărbatul, după ce a tras nouă gloanţe. "Va trebui să îmi dai înapoi banii (pe gloanţe)", spune el, "pentru că fiecare (glonţ) costă aproape un dolar", afirmă el, cinic. "Sper că ţi-a plăcut micul tău fiasco de pe Facebook", mai spune el. Comentariile la înregistrare sînt împărţite.

Ultimul salvat de pe vasul Concordia a fost un ursuleţ de pluş

Scafandrii au mai intrat o dată pe Costa Concordia, de această dată nu pentru a scoate cadavre, ci pentru a recupera ursuleţul de pluş al unui băiat, relatează Agerpres. Aflat cu tatăl lui pe nava care s-a scufundat pe 13 ianuarie, copilul şi-a lăsat ursuleţul în cabină. Odată sosit la Verona, el întreba mereu unde-i este însoţitorul necuvîntător, singurul prieten după ce mama lui murise cu puţin timp înaintea croazierei, scrie Il Corriere Fiorentino. Tatăl a scris atunci un e-mail familiei din insula Giglio la care fuseseră găzduiţi după naufragiu, spunîndu-le cît este de necăjit fiul lui de pierderea ursuleţului. Familia a arătat mesajul primarului, iar acesta a povestit salvatorilor, care n-au stat pe gînduri şi s-au hotărît să intervină. "Ursuleţul de pluş este deja în drum spre Verona", a anunţat primarul.

Breivik a fost plasat sub observaţie psihiatrică

Justiţia norvegiană a ordonat vineri plasarea sub observaţie psihiatrică a lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor care s-au soldat cu 77 de morţi în Norvegia în iulie, pentru a ajuta experţii să determine starea sa mentală înainte de deschiderea procesului. O monitorizare psihiatrică aproape continuă a lui Breivik "ar trebui să ofere informaţii preţioase care pot fi obţinute greu în alt mod", a apreciat tribunalul din Oslo. Extremistul de dreapta a fost declarat psihotic şi, prin urmare, iresponsabil din punct de vedere penal, după o primă expertiză oficială de anul trecut, dar, în faţa nemulţumirii cauzate de acest diagnostic, justiţia a ordonat noi examinări. Cei doi experţi psihiatri noi, cu care Breivik refuză să coopereze, au cerut la sfîrşitul lui ianuarie internarea sa temporară într-o instituţie psihiatrică pentru ca toate faptele şi gesturile sale să fie examinate, dar judecătorii nu au fost de acord cu scoaterea lui Breivik din închisoare. Chiar dacă spune că respinge "80 la sută" din primul raport psihiatric, extremistul de 32 de ani s-a opus unei noi expertize şi plasării sale sub observaţie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.