Internațional

Românii din Siria sînt chemaţi acasă

Ziarul de Vrancea
6 feb 2012 556 vizualizări
Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti le-a recomandat să părăsească această ţară din cauza deteriorării situaţiei

Cetăţenilor români care se află în Siria li se recomandă să părăsească această ţară cît mai curînd posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre) din cauza deteriorării situaţiei de securitate din această ţară din ultimele zile, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). De asemenea, MAE reiterează recomandarea transmisă cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară.
MAE le solicită cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încît, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.
În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică ^40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24 ore din 24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.
Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sînt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, avînd în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă, se precizează în comunicat.

Ambasada americană de la Damasc a fost închisă

Statele Unite ale Americii şi-au închis ambasada de la Damasc şi i-a evacuat ieri pe ultimii funcţionari prezenţi în Siria, după ce regimul sirian nu a răspuns îngrijorărilor Washingtonului în materie de securitate, informează CNN. Citînd un important responsabil din cadrul Departamentului de Stat american, CNN a explicat că ambasada a devenit "o potenţială ţintă" pentru un atentat sinucigaş.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.