Internațional

COLOANA de stiri internationale: Un cod roşu şi unul portocaliu de vreme rea în Bulgaria

Ziarul de Vrancea
6 feb 2012 1314 vizualizări
Codul roşu de inundaţii a fost instituit ieri în judeţele Smolian şi Kârdjeli, după ce precipitaţiile care au căzut în regiune sub formă de ploi în ultimele două zile au depăşit 100 de litri pe metru pătrat.

Din cauza ploilor abundente şi topirii stratului de zăpadă multe rîuri au ieşit din matcă. În timp ce sudul Bulgariei se află în pericol de inundaţii, meteorologii anunţă că noi ninsori abundente ar putea provoca probleme în vestul ţării. Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu pentru ninsori pentru toate judeţele din vestul ţării pentru ziua de luni. Meteorologii avertizează că ninsorile vor continua şi astăzi, cînd acestea se vor intensifica şi gerul va reveni în forţă, în condiţiile în care temperaturile minime vor ajunge pînă la minus 20 de grade Celsius. În acelaşi timp, poliţia de frontieră informează că toate punctele de pe frontieră între Bulgaria şi România sînt deschise, după ce traficul a fost oprit temporar duminică seară din cauza situaţiei dificile din sudul României. Graniţa este deschisă pentru toate tipurile de autovehicule.

Grevă de trei zile la Air France

Dacă vremea rea nu a reuşit să închidă aeroporturile din Bucureşti - Otopeni Henri Coandă şi Aurel Vlaicu - Băneasa, care ieri îşi desfăşurau activitatea normal, în schimb, operatorul aerian Air France a renunţat la unele zboruri din cauza grevei piloţilor şi a personalului navigant în urma modificării termenilor din contractele de muncă. Ieri la prînz zburau doar 449 de avioane ale companiei franceze, din cele 1.320 de aparate de zbor programate iniţial pentru întreaga zi de luni. Air France a trimis 22.000 de e-mail-uri şi SMS-uri pentru a anunţa pasagerii despre anularea zborurilor, deşi 20% din curse au fost anulate în ultimul moment. În 3 februarie, principalele sindicate franceze din transportul aerian au confirmat apelul la grevă între 6 şi 9 februarie pentru a se opune unui proiect legislativ vizînd limitarea dreptului la grevă în acest sector. Organizaţiile de piloţi, însoţitoare de bord şi stewarzi, personal de la sol şi prestatori de servicii au făcut apel la mobilizare. Sindicatele din transportul aerian cer retragerea proiectului legislativ al deputatului de dreapta Eric Diard, care vizează limitarea exercitării dreptului la grevă în acest sector. Textul, care prevede inclusiv ca greviştii să înainteze o declaraţie individuală de participare cu 48 de ore înaintea grevei, a fost adoptat la 25 ianuarie de deputaţi şi urmează să fie votat de Senat la 15 februarie.

Nou record al frigului în Elveţia: minus 35,1 grade Celsius

Elveţia a înregistrat în noaptea de duminică spre luni un nou record al frigului din acest an, minus 35,1 grade Celsius la Samedan, în cantonul Grisons, în estul ţării, potrivit Météosuisse, citată de Agerpres. Samedan este reşedinţa regiunii Engadine, unde se află cunoscute staţiuni montane, precum Saint-Moritz, Pontresina şi Sils-Maria. În vestul Elveţiei, în localitatea Brévine, din cantonul Neuchâtel, termometrul a coborît la minus 27,6 grade, una din cele mai scăzute temperaturi din ultimele zile. Brévine deţine recordul absolut al frigului din Elveţia, cu minus 41,8 grade Celsius în 1987.

Cutremur în Filipine: cel puţin 43 de morţi

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 care s-a produs ieri în centrul arhipelagului Filipine a provocat moartea a cel puţin 43 de persoane, au anunţat autorităţile, în timp ce o replică avînd magnitudinea de 6,2 s-a produs la patru ore după seismul iniţial. Majoritatea deceselor au fost înregistrate pe insula Negros, după prăbuşirea mai multor clădiri în oraşul Guihulngan. Douăzeci şi nouă de persoane au murit în urma unei alunecări de teren, a anunţat un oficial militar, Francisco Patrimonio.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.