Internațional

A patra planetă locuibilă din afara sistemului solar

Ziarul de Vrancea
2 feb 2012 1115 vizualizări
O echipă internaţională de astronomi a anunţat ieri descoperirea unei noi exoplanete care are potenţialul de a fi locuită, aducînd la patru numărul acestor planete situate în afara sistemului nostru solar.

"Această planetă - stîncoasă - este noul «cel mai bun candidat» pentru menţinerea apei lichide la suprafaţa sa şi poate pentru adăpostirea vieţii, aşa cum o cunoaştem noi", a spus Guillem Anglada-Escude, membru al acestei echipe care lucrează la Carnegie Institution for Science din Washington.
Planeta (GJ 667Cc) orbitează în jurul unei stele denumite GJ 667C şi care se afla la aproximativ 22 de ani lumină de Pămînt (un an lumina echivalează cu 9.460 miliarde de km). Ea orbitează în jurul stelei sale în 28 de zile şi are o masă de cel puţin 4,5 ori mai mare decît Terra, scrie Hotnews, citînd AFP. Planeta se afla pe o orbită care se afla în aşa numita "zonă locuibilă", unde temperaturile nu sînt nici prea fierbinţi şi nici prea reci, permiţînd apei să rămînă lichidă la suprafaţă. Această stea face parte dintr-un sistem solar format din trei aştri. Descoperirea arată că planete cu potenţialul de a fi locuite se pot forma într-o mult mai mare diversitate de medii decît se credea pînă în prezent, notează autorii acestui studiu.
Astronomii au folosit datele publicate de Observatorul European Austral (ESO) din Chile. De asemenea, au fost utilizate măsurători efectuate cu telescoapele observatorului Keck din Hawai.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
uscatu, acum 4437 zile, 12 ore, 33 minute, 44 secunde
poate acolo ne-ar fi mai bine !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.