Internațional

Moldoveanca de pe Concordia, îndrăgostită de căpitanul navei

Ziarul de Vrancea
2 feb 2012 1020 vizualizări
Tînăra dansatoare din Republica Moldova care s-a aflat la bordul navei scufundate în Marea Tireniană recunoaşte că este îndrăgostită de comandantul vasului de croazieră, scrie miercuri ziarul italian La Stampa.

"Da, este adevărat, eram acolo la invitaţia comandantului. Da, este adevărat, am trăit momente dramatice în acea noapte blestemată. Şi da, sînt îndrăgostită de comandantul Francesco Schettino", a declarat Domnica Cemortan, în vîrstă de 25 de ani, care are dublă cetăţenie, moldoveană şi română. Tînăra a recunoscut sentimentele în faţa anchetatorilor italieni, care au audiat-o în legătură cu locul unde se afla comandantul în momentul în care vasul de croazieră Costa Concordia a lovit stîncile şi s-a scufundat parţial în largul Insulei Giglio, pe 13 ianuarie. Potrivit unor surse judiciare citate de ziarul La Repubblica, obiecte personale ale tinerei dansatoare au fost găsite în cabina comandantului vasului de croazieră. Procurorii italieni au audiat-o şase ore pe Domnica Cemortan, într-un sediu al Marinei comerciale din localitatea Grosseto. Ea le-a spus procurorilor că se afla pe puntea de comandă, alături de căpitan şi de alţi membri ai echipajului, în momentul în care vasul s-a lovit de stînci. Accesul pe puntea de comandă este permis exclusiv membrilor echipajului autorizaţi în acest sens. Comandantul Francesco Schettino este căsătorit, are o fiică, iar în acest moment se află în arest la domiciliu, pentru naufragiul soldat cu 17 morţi şi 15 dispăruţi.
Tînăra Domnica Cemortan i-a luat apărarea de la început comandantului navei, criticat dur pentru că se abătuse de la traseu şi pentru că abandonase nava înainte de evacuarea tuturor pasagerilor.
Unii martori susţineau că tînăra era pe punte alături de comandantul Francesco Schettino în momentul în care nava trecerea prin dreptul Insulei Giglio. Conform presei, căpitanul a ales traseul cît mai aproape de insulă pentru că de acolo provenea şeful ospătarilor, iar comandantul a vrut să îi facă pe plac acestuia.

Jurnalist italian: "Ar trebui să-i cerem scuze Domnicăi"

Tot miercuri, unul din cele mai prestigioase cotidiene din Peninsula, "Corriere della Sera", i-a dedicat moldovencei cu paşaport românesc un articol intitulat, nici mai mult, nici mai puţin "De ce trebuie să ne cerem scuze de la Domnica Cemortan". Autorul articolului este acelaşi Marco Imarisio, unicul ziarist italian care a vorbit cu Domnica, la telefon, şi care a relatat despre o "versiune destul de coerentă a celor povestite de tînără", dar şi "cu unele puncte delicate şi contrastante". "Într-o italiană perfectă, Domnica povesteşte că a lucrat ca hostess timp de trei luni şi că a terminat contractul cu o săptămînă înainte de a se îmbarca în croazieră cu nava Costa Concordia. Colegii ei erau cu toţii la bordul navei, iar ea a decis să-şi continue croazieră că turista". Unică "umbra", continuă Imarisio, este legată de anunţurile pe care Domnica le făcea de la megafoanele navei, în care invita pasagerii să-şi păstreze calmul, în ciuda situaţiei grave, despre care afirma că nu era la curent. "În fine, ar trebui să-i cerem scuze Domnicăi", continuă jurnalistul italian. "Prezenţa ei în cabina de comandă a navei nu este un detaliu fundamental, nu schimba cursul evenimentelor şi nu explică nici cauza dezastrului". "Rămîne senzaţia că numele sau ar fi fost aruncat pe masa de anchetatorii perfect conştienţi de impactul pe care l-ar fi avut în mass-media, folosit ca un instrument de presiune pentru a face şi mai dificilă şi insuportabilă viaţa familială a lui Schettino, pentru a-l convinge să povestească totul, telefoanele date, ordinele şi cauza acelui salut pe care ar fi vrut să-l dedice insulei Giglio". "O diversiune, prin care, timp de cîteva zile, a fost expusă oprobiului public o tînără, adăugînd un ingredient lasciv unei chestiuni al naibii de serioase", conchide jurnalistul italian.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4458 zile, 14 ore, 40 minute, 15 secunde
Nu-i corect titlul.S-ar putea ca cititorii sa creada ca-i vorba de una dintre "fetele" noastre care au umplut televiziunile gen Raduleasca(Tiganu),Andreia Marin, si altele,cu origini citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.