Internațional

Războiul din tenis continuă

Ziarul de Vrancea
1 feb 2012 733 vizualizări
Preşedintele Federaţiei, Ruxandra Dragomir, l-a reclamat la DNA pe Ilie Năstase, pentru o serie de nereguli descoperite în mandatul său *

Conducerea Federaţiei Romană de Tenis a sesizat, ieri, Direcţia Naţională Anticorupţie după ce a descoperit o serie de nereguli financiare în contabilitate în perioada 2001-2008. În această perioadă, la conducerea Federaţiei Romane de Tenis s-a aflat Ilie Năstase. Acesta a demisionat din funcţia de preşedinte la 12 februarie 2008, după declanşarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis Romania - Franţa. Atunci, presa centrală a scris că federaţia ar fi "umflat" cheltuielile de organizare a întîlnirii din cadrul Grupei Mondiale a Cupei Davis. De la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Romane de Tenis din 24 februarie 2009, Ilie Năstase s-a aflat într-un conflict permanent cu actualul preşedinte Ruxandra Dragomir.
Năstase nu s-a arătat neliniştit la aflarea veştii:"Să mă dea în judecată după ce i-am lăsat cîtea milioane de euro în contul federaţiei cînd am plecat. Acum ce să fac, să plîng că mă trimite ea la DNA? Şi eu repede o să mă duc la DNA, uite acum mă urc în avion să vin în ţară, că sînt în Franţa. Imediat mă duc, că mi-e o frică de DNA şi de Ruxandra Dragomir... În Romania orice prost poate face plîngeri penale la DNA sau în altă parte. Dar să aducă dovezi, nu? Hai să sesizăm toţi DNA-ul că au fost comuniştii la putere, să dezgropăm morţii... Dacă toţi proştii fac acuzaţii la DNA, eu ce pot să spun? Ştiţi cîţi proşti mă dau pe mine în judecată? Dar ce să fac, aşa este în Romania. Te cheamă fără să aibă dovezi. şi tu, cel acuzat, trebuie să dovedeşti că eşti nevinovat. E exact invers cum se întîmplă în toată lumea", a spus Ilie Năstase. Fostul tenisman neagă faptul că ar fi avut loc nereguli în contabilitatea federaţiei cît timp a fost preşedinte. El susţine că procentul de 15 la sută din contractele de sponsorizare pe care le aduceau persoane din afara federaţiei este o cotă normală şi că a fost plătit nu numai fostei sale soţii, Amalia, ci şi altora. "Cît am fost preşedinte am spus că oricine vine cu sponsori are 15 la sută din contractul respectiv. Care este problema? Amalia mi-a adus un sponsor şi federaţia a plătit procentul. La fel s-a întîmplat şi cu alte persoane. Ce este greşit? Nu e mai bine să îţi aducă cineva 100.000 de euro şi celui care îţi aduce să îi plăteşti procentul, iar federaţia să rămînă cu 85.000 decît deloc? Eu am adus bani la federaţie, în schimb ea nu a fost în stare să păstreze sponsorul care era deja la federaţie cînd a venit", a adăugat fostul preşedinte al FRT. El a adăugat că dacă totul în Romania se rezolvă prin instanţe şi la DNA atunci ar trebui ca împreună cu Ion Ţiriac să dea în judecată statul pentru banii care li se cuvin în urma celor trei finale de Cupa Davis jucate în carieră.   Fostul tenisman i-a transmis Ruxandrei Dragomir să "ţină ciocul mic" pentru că dacă nu demisiona în 2008 ea nu ajungea în funcţia de preşedinte al FRT. Ilie Năstase este de părere că Ruxandra Dragomir îşi face publicitate pe munca altor sportivi, precizînd că ea, deşi este preşedinte al FRT, nu trebuia să fie prezentă la sosirea în ţară a lui Horia Tecău după cîştigarea titlului la dublu mixt, la Australian Open, deoarece nu are nici un merit în rezultatul obţinut de acesta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.