Internațional

COLOANA de stiri internationale: Angela Merkel va participa la mitingurile electorale ale lui Sarkozy

Ziarul de Vrancea
29 ian 2012 583 vizualizări
Cancelarul german Angela Merkel va participa la mitingurile electorale ale preşedintelui francez Nicolas Sarkozy din primăvară, potrivit unor extrase din discursul secretarului general al creştin-democraţilor germani (CDU).

"Angela Merkel îl va susţine pe Nicolas Sarkozy la reuniunile electorale din primăvară", potrivit discursului lui Hermann Gröhe, aşteptat la Consiliul naţional al UMP. CDU, partidul creştin-democrat a cancelarului Angela Merkel, este convins că Nicolas Sarkozy este "persoana potrivită pentru Elysée şi că va fi şi pe viitor", potrivit aceluiaşi discurs.
Susţinerea pe care Merkel şi partidul său i-o acordă lui Sarkozy nu este o surpriză, deoarece ei fac parte din aceeaşi familie politică. În Parlamentul European, deputaţii UMP discută adeseori cu cei ai CDU în cadrul grupului Partidului Popular European (PPE), care reuneşte formaţiuni politice democrat-creştine, conservatoare şi de centru-dreapta. Pe de altă parte, Sarkozy a susţinut-o pe Angela Merkel în toamna lui 2009 la alegerile din Germania. Discursul lui Gröhe a rezervat, de asemenea, cîteva critici la adresa lui François Hollande şi a Partidului Socialist.


Cel puţin 26 de morţi în Peru, într-un incendiu la un centru pentru dependenţi de droguri

Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte aproximativ zece au fost rănite după declanşarea unui incendiu într-un centru de reabilitare pentru toxicomani din San Juan de Lurigancho, în estul statului Peru, au anunţat sîmbătă Ministerul Sănătăţii. Incendiul s-a declanşat la primul etaj al centrului cînd un pacient a dat foc unei saltele, iar flăcările s-au extins ulterior şi nu au mai putut fi controlate, a declarat un purtător de cuvînt al poliţiei pentru postul de radio RPP. Trei răniţi sînt în stare "foarte, foarte gravă", a declarat doctorul Javier Correa, de la Ministerul Sănătăţii.

Bombele americane, incapabile să distrugă instalaţiile subterane din Iran

Armata americană consideră că bombele sale antibuncăr cele mai puternice nu pot distruge instalaţiile subterane fortificate din Iran, unde Teheranul ar desfăşura activităţi de producere a armei atomice, susţine sîmbătă Wall Street Journal. Citînd oficiali americani sub acoperirea anonimatului, cotidianului de afaceri afirmă că armata şi-a intensificat totuşi eforturile pentru fabricarea unor bombe cu potenţial de distrugere mai mare. Bombele antibuncăr de care dispune armata americană au fost fabricate în mod special pentru a distruge unele instalaţii iraniene şi nord-coreene, subliniază Wall Street Journal. Dar acestea nu ar fi, în stadiul actual, capabile să distrugă unele dintre instalaţiile de care dispune Iranul, fie pentru că acestea sînt la o adîncime mare, fie pentru că au fost adăugate noi fortoficaţii. Astfel, Pentagonul a cerut în această lună Congresului fonduri suplimentare pentru a ameliora capacitatea acestor bombe de a pătrunde în stîncă, beton sau oţel înainte de a exploda.
Departamentul Apărării a cheltuit pînă în prezent circa 330 de milioane de dolari pentru a se dota cu aceste bombe antibuncăr şi caută alte 82 de milioane de dolari pentru a le face mai eficiente.
Într-un raport dat publicităţii în noiembrie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat "îngrijorările grave" referitoare la programul nuclear iranian, livrînd pentru prima dată elemente care susţineau suspiciunile occidentalilor cu privire la caracterul militar al acestui program.

Thomas Edison şi Steve Jobs, desemnaţi cei mai mari inventatori din istoria americană

Thomas Edison a fost desemnat cel mai mare inventator din istoria Statelor Unite, în urma unui sondaj realizat de prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT), în care Steve Jobs ocupă poziţia a doua. În urma acestui sondaj anual, intitulat Lemelson-MIT Inventions Index, 54% dintre respondenţi au votat pentru Thomas Edison, cel care a inventat becul electric modern, fonograful şi camera de filmat. Pe locul al doilea s-a clasat Steve Jobs, cofondator al grupului Apple, care a lansat produsele iPhone şi iPad. Steve Jobs a obţinut 24% din totalul voturilor. Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului fix, se află pe poziţia a treia, cu 10% din voturile exprimate.
Pe locul al patrulea s-a clasat cercetătoarea Marie Curie, celebră pentru cercetările ei din domeniul radioactivităţii, iar Mark Zuckerberg, tînărul fondator al companiei Facebook, ocupă locul al cincilea. La acest sondaj au participat 1.010 americani cu vîrstele cuprinse în intervalul 16-25 de ani.

Un tablou pictat de Adolf Hitler, vîndut cu 32.000 de euro în Slovacia

Un tablou pictat în 1913 de Adolf Hitler (1889-1945) a fost vîndut pentru suma de 32.000 de euro, ieri, la o licitaţie organizată în Slovacia de casa Darte. Numele cumpărătorului nu a fost făcut public. Preţul de pornire a fost de 10.000 de euro, iar tabloul era evaluat la 25.000 de euro, potrivit experţilor casei Darte. Tabloul cu dimensiuni de 60 x 48 cm este un peisaj marin, într-o noapte cu lună plină. "Tabloul a fost scos la licitaţie de familia unui pictor slovac care s-a întîlnit, probabil, personal cu Hitler în perioada în care acesta încerca să se impună ca pictor la Viena", a spus Jaroslav Krajnak, proprietarul casei de licitaţii Darte. Familia pictorului slovac a dorit să îşi păstreze anonimatul. Anul trecut, casa Darte a vîndut, pentru 10.200 de euro, o altă pictură de Adolf Hitler, scoasă la licitaţie de aceeaşi familie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
romania, acum 4469 zile, 19 ore, 11 minute, 43 secunde
doamna merkel are planuri... "mari" planuri! nu ea, cei ce au propulsat-o la putere! partea proasta e ca multi din cei ce au avut de-a face cu rusii, direct - se nascura in vremuri citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.