Internațional

COLOANA de stiri internationale: :Valoarea mitei s-a triplat în Rusia în 2011, faţă de anul precedent

Ziarul de Vrancea
27 ian 2012 537 vizualizări
şpaga medie a ajuns la 6.000 de euro

Valoarea medie a mitei în Rusia s-a triplat în 2011 faţă de 2010, ajungînd la echivalentul a 6.000 de euro, a declarat vineri un oficial al Ministerului de Interne pentru agenţia Interfax. "Valoarea medie a mitei s-a mărit de 3,5 ori în 2011, în cazurile cercetate, ajungînd la valoarea de 236.000 ruble" (aproximativ 5.900 de euro), a declarat oficialul, un purtător de cuvînt al departamentului de luptă împotriva infracţiunilor economice. Aproximativ 4,5 milioane de ruble (112 milioane de euro) proveniţi din extorsiune au fost recuperaţi şi transferaţi la bugetul statului sau au fost restituiţi persoanelor fizice şi juridice, conform purtătorului de cuvînt. Curtea de Conturi rusă a estimat, în raportul anual din 2011, că aproximativ 718,5 miliarde de ruble (17,8 miliarde de euro) reprezintă valoarea fraudelor făcute prin cheltuieli bugetare, o sumă record pentru întregul deceniu trecut. Corupţia din Rusia afectează toate sectoarele şi serviciile statului.
Preşedintele Dmitri Medvedev, ales în 2008, a acordat prioritate luptei împotriva corupţiei în timpul mandatului său care se va încheia în mai, însă a recunoscut că politica pe care o duce în această privinţă nu a avut succesul dorit.

MAE: Luni va avea loc o grevă generală în Belgia

MAE atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în următoarea perioadă în Belgia că luni sindicatele vor organiza o grevă generală, care va afecta atît sectorul public de transport, cît şi cel privat şi va "perturba grav" traficul rutier, feroviar şi aerian. Greva vine ca reacţie împotriva măsurilor de austeritate şi a reformei sistemului de pensii avute în vedere de guvernul federal belgian. "Mişcarea de protest va afecta atît sectorul public de transport, cît şi cel privat şi va perturba grav traficul rutier, feroviar şi aerian. Apeluri la grevă au fost lansate şi de asociaţiile profesionale din sectorul portuar şi al transporturilor maritime", se arată în comunicatul MAE. Circulaţia trenurilor, inclusiv a trenurilor de mare viteză Thalys şi Eurostar, va fi întreruptă total începînd de duminică, ora 22.00, pînă luni, ora 22.00. De asemenea, transportul public rutier (reţelele TEC şi De Lijn) va fi întrerupt în intervalul de timp menţionat. Aeroportul Charleroi va fi închis, nici un zbor nu va opera pe acest aeroport în data de 30 ianuarie, menţionează sursa citată.
Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în Belgia, Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români să evite zonele unde au loc mişcări de protest şi să contacteze, în prealabil, compania de transport feroviar sau aerian de unde şi-au procurat biletul pentru reconfirmarea orarului de drum.

Cel puţin 28 de morţi într-un atentat la Bagdad

Cel puţin 28 de persoane, între care patru femei, au fost ucise şi alte 50 rănite într-un atentat cu maşină-capcană comis vineri dimineaţă în timpul unei ceremonii funerare în cartierul Zaafaraniya din Bagdad, potrivit unor surse medicale, citate de AFP. Explozia s-a produs în apropierea unui spital în timp ce aproximativ 150 de persoane se reuniseră pentru a participa la înmormîntarea a trei irakieni ucişi cu o zi înainte la Bagdad.
Joi, Mohamed al-Maliki, agent imobiliar, soţia şi fiul său, care se deplasau cu maşina în cartierul Yarmuk, din vestul capitalei, au fost ucişi de persoane înarmate. Acest nou atentat are loc în timp ce Irakul este blocat de peste o lună într-o gravă criză politică între premierul şiit Nuri al-Maliki şi blocul Iraqiya, susţinut de sunniţi.
Peste 200 de persoane, între care zeci de pelerini şiiţi, au fost ucise în atentate de la retragerea trupelor americane din Irak, la jumătatea lui decembrie.

Şaisprezece kilograme de cocaină, livrate din greşeală sediului ONU din New York

Două pachete provenind din Mexic şi conţinînd 16 kilograme de cocaină au fost livrate din greşeală, săptămîna trecută, sediului ONU din New York, au anunţat joi poliţia newyorkeză şi Naţiunile Unite. Cînd cele două pachete ce purtau un logo similar celui al ONU au ajuns la 16 ianuarie, a fost dată alerta, iar autorităţile americane au fost notificate. Potrivit lui Paul J. Browne, responsabil de relaţii publice pentru poliţia din New York (NYPD), pachetele conţineau 14 cărţi ale căror pagini fuseseră îndepărtate pentru a fi înlocuite cu cîte puţin peste un kilogram de cocaină. Ancheta NYPD şi DEA (agenţia americană de combatere a traficului de stupefiante) a arătat că drogurile, expediate din Mexic, au ajuns într-un centru de triere al unei companii private de mesagerie din Cincinnati (Ohio, Statele Unite). Angajaţii au remarcat sigla ONU - "imitată grosier", totuşi - dar nici o adresă, aşa că au expediat coletul la sediul ONU. "Ipoteza noastră de lucru este că drogurile nu ar fi trebuit să părăsească niciodată Mexicul", a apreciat poliţistul. Dacă este aşa, "cineva din Mexic este în mare dificultate pentru că a pierdut o asemenea cantitate de cocaină". Drogurile confiscate au o valoare de piaţă estimată la aproximativ două milioane de dolari. Pachetele nu aveau nici adresa ONU, nici pe cea a cuiva care lucrează la sediul ONU şi "nu este vorba despre o valiză diplomatică", a subliniat la rîndul său purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirki.

O tînără româncă a fost ucisă cu bestialitate în Italia

O dansatoare româncă a fost ucisă cu bestialitate în Italia, cadavrul ei fiind găsit pe o plajă de la Marea Adriatică, scrie ziarul Corriere della Sera. Cadavrul Cristinei Andreea M., în vîrstă de 24 de ani, a fost găsit vineri dimineaţă pe plaja Lido Bello (Macerata), pe litoralul Adriaticii, în centrul Italiei. Craniul tinerei era zdrobit şi pe cap avea o pungă de plastic. Tînăra lucra ca dansatoare în cluburile de noapte de pe litoral. Ea locuia în apropierea locului unde a fost găsită şi se pare că încerca să revină acasă de la lucru în momentul în care a fost ucisă.

Consilier municipal din Sankt-Petersburg, surprins transportînd trei kilograme de haşiş

Un consilier municipal din oraşul rus Sankt-Petersburg a fost reţinut după ce asupra sa au fost găsite trei kilograme de haşiş. "Dmitri Larikov, în vîrstă 32 de ani, membru al Consiliului municipal din Sankt-Petersburg, a fost reţinut joi seara la Moscova avînd asupra sa 30 de pacheţele de haşiş, cantitatea totală fiind 2,9 kilograme", anunţă Procuratura din Sankt-Petersburg.
Conform statisticilor oficiale, între 2,5 şi 6 milioane de ruşi se droghează, iar 100.000 de toxicomani mor în fiecare an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.