Internațional

Supravieţuitorii de pe Concordia vor primi despăgubiri de 11.000 de euro

Ziarul de Vrancea
27 ian 2012 704 vizualizări
La această sumă se mai adaugă alţi 3.000 de euro, reprezentînd costul biletului şi eventuale cheltuieli de transport n răniţii sau familile victimelor nu sînt vizaţi de înţelegere

Compania Costa Crociere, proprietarul navei Concordia, şi mai multe asociaţii ale pasagerilor care au supravieţuit naufragiului din 13 ianuarie, au ajuns vineri la un acord ce prevede despăgubirea fiecărui pasager cu 11.000 de euro, plus alte cheltuieli, transmit agenţiile internaţionale de presă. Înţelegerea a fost anunţată după o zi de negocieri între companie şi asociaţii de consumatori reprezentînd 3.206 persoane care nu au suferit răni în urma naufragiului. "Acordul priveşte circa 3.000 de pasageri din 60 de ţări, dintre care în jur de 900 de italieni. Estimăm că aproximativ 85% dintre ei vor adera la acest acord", precizează comunicatul transmis de Adoc, una dintre asociaţii. Pe lîngă cele 11.000 de euro, Costa Crociere le va mai plăti pasagerilor circa 3.000 de euro/persoană, reprezentînd costul biletului şi eventuale cheltuieli de transport sau medicale. Copiii vor primi aceleaşi sume ca şi adulţii. Banii vor fi plătiţi în termen de o săptămînă de la acceptarea ofertei, caz în care pasagerii sînt obligaţi să renunţe la acţionarea în justiţie a companiei. Răniţii sau familile victimelor nu sînt vizaţi de înţelegere, a subliniat Adoc.
Pachebotul Costa Concordia, avînd la bord 4.229 de persoane, dintre care 1.000 de membri de echipaj şi de trei ori mai mulţi turişti, a naufragiat în seara zilei de 13 ianuarie, după ce a deviat de la ruta stabilită şi s-a izbit de o stîncă foarte aproape de insula Giglio, în largul coastelor Toscanei. Bilanţul provizoriu al tragediei este de 16 morţi şi 16 dispăruţi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.