Internațional

Republicanii americani visează la o bază permanentă pe Lună

Ziarul de Vrancea
26 ian 2012 578 vizualizări
Candidatul republican american la preşedinţie Newt Gingrich promite că pînă la sfîrşitul celui de-al doilea mandat de preşedinte ar putea construi o bază permanentă pe Lună

"Pînă la încheierea celui de-al doilea mandat al meu, vom avea prima bază permanentă pe Lună şi va fi americană", a declarat Gingrich în faţa susţinătorilor săi. "Vom avea activităţi comerciale în domeniul ştiinţei, turismului şi manufacturilor, pentru crearea unei industrii puternice după modelul dezvoltării avioanelor în anii 1930, pentru că este interesul nostru să obţinem experienţă în domeniul spaţial dat fiind că dispunem de capacităţi pe care chinezii şi ruşii nu le vor avea niciodată", a explicat Gingrich. De asemenea, candidatul republican afirmă că, pînă în 2020, Statele Unite vor avea "primul sistem de propulsie permanentă în spaţiu", lucru care, în opinia lui, va permite călătoriile pe Marte. "M-am săturat să ni se spună că trebuie să fim timizi, m-am săturat să mi se spună că trebuie să ne limităm la tehnologii care deja au 50 de ani", a insistat Gingrich.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.