Internațional

Un frizer, adevăratul erou de pe Concordia

Ziarul de Vrancea
26 ian 2012 919 vizualizări
Bărbatul a ajutat la salvarea a sute de pasageri şi a fost ultimul care a părăsit nava

Un frizer angajat pe vasul de croazieră Costa Concordia este considerat un adevărat erou după ce a salvat sute de pasageri, informează ziarul The Independent. Conform martorilor, Giovanni Di Mauro a asumat rolul de căpitan, fiind ultima persoană care a abandonat nava, în jurul orei 5.00 dimineaţa, după ce a ajutat la evacuarea a sute de persoane. Vasul de croazieră se lovise de stînci şi începuse să se încline vineri la ora 21.42.
"Am rămas acolo pentru a oferi ajutor, dar la un moment dat m-am gândit că aş putea muri", le-a spus Di Mauro anchetatorilor. "Ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva el este adevăratul erou al naufragiului", comentează şi ziarul Il Messaggero.

Est-europenii bogaţi au plătit că să fie salvaţi primii

Pasagerii ruşi bogaţi aflaţi la bordul vasului Costa Concordia le-au oferit sume mari membrilor echipajului pentru a avea prioritate la urcarea în bărcile de salvare, susţine The Daily Mail. Anchetatorii italieni încearcă să obţină declaraţii ale martorilor care au observat cum turiştii est-europeni bogaţi au fost favorizaţi în timp ce restul pasagerilor au fost lăsaţi să se descurce pe cont propriu în noaptea naufragiului. Franca Anichini, un locuitor de pe Insula Giglio, a declarat că primii pasageri care au ajuns la ţărm nu au fost femei rănite şi copii, ci bărbaţi şi femei bogaţi care vorbeau limba rusă. Anchetatorii suspectează că membrii echipajului au fost mituiţi de pasagerii bogaţi pentru a urca primi în bărcile de salvare, scena fiind comparată cu cea de pe vasul Titanic, scufundat în Oceanul Atlantic acum 100 de ani.
Bilanţul naufragiului vasului de croazieră Costa Concordia a ajuns la 16 morţi, dar echipele de intervenţie caută în continuare corpurile persoanelor date dispărute.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.